Musiikin käyttäminen tunnelman luomiseksi

White Wolfin peleille oma foorumi.
World of Darkness, Exalted ja muut firman tuotokset.

Valvojat: Thaumiel_Nerub, Behell, Locku

Musiikin käyttäminen tunnelman luomiseksi

ViestiKirjoittaja Antti-san » 22 Elo 2008, 11:56

Millaista musiikkia ja/tai minkä bändien musiikkia olette peleissänne käyttäneet? Vai käytättekö taustamusiikkia ollenkaan?

Mielestäni World of Darkness pelien tunnelmaa on helpompi luoda hyvän taustamusiikin avulla. Esimerkiksi Midnight Syndicaten musiikki on loistavaa synkän ja joskus jopa pelottavan tunnelman aikaansaamiseksi.

Klubikohtauksissa taustalla pauhaava tekno puolestaan antaa pelaajillekin menevän fiiliksen.
The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.

-H.P. Lovecraft
Avatar
Antti-san
 
Viestit: 62
Liittynyt: 21 Kesä 2008, 22:26

ViestiKirjoittaja Comi » 22 Elo 2008, 12:29

WoD on oikeastaan ainoa peli jota pelauttaessani käytän usein musiikkia, sillä hyvin valittu musiikki oikealla hetkellä nostaa tunnelmaa potenssiin kaksi.

Tässä nyt joitain esimerkkejä musiikista mitä olen käyttänyt tähän mennessä:

- Fight Club-elokuvan sound track. Tältä cd:ltä löytyy biisi melkein tilanteeseen kuin tilanteeseen. Loistavaa WoD-settiä.

- Mozartin sielunmessu kokonaisuudessaan. Sopii erityisesti tilanteisiin, joissa tulee vanhempia vampyyrejä vastaan. Erityisesti Lacrimosa, dies illa-osuus on aivan täydellinen kappale tähän tarkoitukseen. Uhkaava, synkkä, surumielinen ja jopa hieman kieroutuneen kuuloinen.

- Sitten kaikki metalli-, tekno-, gootti- ja punk-musiikki sopii loistavasti kaikkeen klubeilla hengailuun ja uhkaaviin (taistelu-) tilanteisiin. Esimerkiksi Theatres de Vampries, Via Mistica, VtM Bloodlines-tietokonepelistä bongattu Genitorturers (huonoa musiikkia, mutta sopii rähjäisiin vampyyri reiveihin.), ym. monet elokuvien sound trackit.
Avatar
Comi
 
Viestit: 79
Liittynyt: 10 Maalis 2005, 20:12

Re: Musiikin käyttäminen tunnelman luomiseksi

ViestiKirjoittaja VentrueCupFinalist » 22 Elo 2008, 12:36

Antti-san kirjoitti: Midnight Syndicaten musiikki on loistavaa synkän ja joskus jopa pelottavan tunnelman aikaansaamiseksi.


Midnight Syndicatea mekin soitamme :) Emme tosin aina, mutta viime aikoina musiikin soittaminen on lisääntynyt. Etenkin yhden pelaajan peleissä. Myös Castelvania: Symphony of the Night soundtrack soi aika usein pelien aikana. Tuossa pelissä (SotN) on muuten varmaan paras pelimusiikki, mitä olen koskaan kuullut! Voittaa Uematsun musiikinkin. Myös FF7:n soundtrack ja muu Uematsun tuotanto soi joskus, jos on sopiva kohta sellaiselle.

1960-luvulle sijoittuvassa pelissämme soitettiin Beatlesia ja itä-Saksan kommrilauluja, 1920-luvun pelissä elysiumilla soi sitten jazz. Kyllä näitä on pyritty aina sopivissa kohdissa käyttämään. Uusnatsien kokoukseen eksyneet hahmot saivat myös kuulla toisen laisia aatteellisia lauluja, kuten "America for white, Africa for black" (En muista bändin nimeä).
Vinculum 15.3.2008
Se on tyhmä joka haukkuu toista (päiväkotiviisaus, josta aikuisilla olisi opittavaa)
"I, at any rate, am convinced that He (God) does not throw dice."
-Albert Einstein
Avatar
VentrueCupFinalist
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1480
Liittynyt: 31 Maalis 2005, 18:11

Re: Musiikin käyttäminen tunnelman luomiseksi

ViestiKirjoittaja Mokoma » 22 Elo 2008, 19:51

Midnight syndicate on vaan niin hirveetä että ei voi soittaa sitä. Minua se vain ärsyttää, mut mielipiteitä on moneksi. No asiaan, pyrin aina tekemään soittolistat peliin sopiviksi, eli jos kyseessä on 80-luku niin yritän soittaa kaikkea retrottavaa. Nyt nykyaika peleissä sain käsiini GTA soundtrackejä joka sopii mainoksineen, uutisineen ja musiikeineihin lähes mihin tahansa nykyaika peliin. Klutbi ja baari kohtauksissa isken nuppia vain kaakkoon. Ja koska pidän nyky rockista sitä tulee soitettua paljon.

Deadlansiin olen soittanut paljon 16 horsepoweria, joka on tuomoista country henkistä, gospel vaikuitteista musaa. Sekä kaikkia kappaleita joissa on sana dead(no oikeasti, se lähti vitsinä). Sekä leffojen sountrackejä +nick cavea ja herran sountrackkejä. Vaikka kyseessä onkin länkkäri peli, alkaa hyvät, pahat ja rumat sountrack kyllästyttää nopeasti.

Fantasiassa pyöritän lähinnä leffa sountrackejä kuten elisabeth of golden agea (sopii varmaan 1600 luvun alkuun) ja väliin olen hakenut satunnaisia kappaleita joissa omasta mielestäni on fantsu henkeä.

Yleensä pidän parempana soittaa kohtuu geneeristä musaa joka ei sinänsä tiputa mihinkään suuntaan, musiikilla kun on tapana myös hieman rytmittää omaa tarinkerrontaani. Sitten kun jotain tapahtuu koitan löytää jonkun sopivan kappaleen(enskaa rituaali taikoihin jne). Esimerkiksi käytin vihjeenä UAssa (ei nyt ollut minun ideani rehellisesti sanottuna) Secret agent man kappaletta, se soi aina kuin pelaajat tapasivat erään henkilön. Kiitos yuotubelle :D .
so far, so good, so what?
Avatar
Mokoma
 
Viestit: 572
Liittynyt: 11 Syys 2006, 09:52

Re: Musiikin käyttäminen tunnelman luomiseksi

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 23 Elo 2008, 10:40

Gootti-musa toimii ainakin Masqueradessa, eli kunnon klubi-meininkiä eikä mitään 69 Silmää. The Crüxshadows toimii. Myös Bloodlines tietokonepelin soundtrack toimii hyvin. Genitorturersin tosin olen jo bongannut 90-luvun lopulla. Mortiis on soinut itse (Smell the Rain ja sitä uudemmat), Marilyn Mansonin Antichrist Superstar toimii myös, kuten Danzig ja ehkä NiN. Myös Pattonia (ei kuitenkaan Faith No More). Tekno toimii myös kunhan ei ole "kaupallista". Punkia ei ole kauheasti käytetty, ehkä Dwarves Brujahien kohdalla, ja tietysti Anal Cunt.

Mötley Crue ei ole mitenkään kolahtanut, mutta jotenkin niiden uudesta biisistä Saints of the Los Angeles (?) minulla tulee jostain syystä Erittäin voimakas assosiaatio tyyliin Anarkkeihin! Sanatkin sopivat meininkiin!
Välillä myös Cradle of Filth on pyörinyt, mutta siinä taitaa olla syynä se, että bändi kuuluu meikäläisen top kolmeen!
Rammstein voi myös joidenkin biisien kohdalta sopia meininkiin, missä konekiväärit laulaa ja ympärillä räjähtelee.
Joihinkin tunnelmallisiin kohtiin ja Dark Agesiin sitten Elend soimaan...
Eikä pidä unohtaa Phil Collinsia, erään Vampire-kampanjan nuoren Ventruen lempi laulajaa :O

Ja edellisissä viesteissä on mainittu jo joitain, eli en kahteen kertaan rupea samoja laittamaan ;)
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo

Re: Musiikin käyttäminen tunnelman luomiseksi

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 17 Huhti 2009, 21:32

Nyt ruvettiin pelaamaan Masqueradea, ja taustalle Last.fm. Sieltä ekaksi artistiksi valitsin Switchblade Symphonyn minkä jälkeen tuleekin koko ilta kaikenlaista goottip**kaa ;) Toimii.
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo

ViestiKirjoittaja VentrueCupFinalist » 20 Huhti 2009, 10:00

Pistettiin yhteen nykyaikaan sijoittuvaan tutkijapeliin soimaan taustalle Twin Peaksin soundtrack, toimi hyvin. Blue öyster cult on myös ollut soimassa viimeaikoina.
Vinculum 15.3.2008
Se on tyhmä joka haukkuu toista (päiväkotiviisaus, josta aikuisilla olisi opittavaa)
"I, at any rate, am convinced that He (God) does not throw dice."
-Albert Einstein
Avatar
VentrueCupFinalist
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1480
Liittynyt: 31 Maalis 2005, 18:11

musica

ViestiKirjoittaja jade » 30 Marras 2009, 17:55

Musiikkia käytetään lähes aina mikäli vaan löytyy aiheeseen sopivaa tsettiä, magyar posse on viimeaikoina soinut stereoissa.
Minun mielestä musiikki on tosi hyvä lisä peliin kuin peliin jos oikeanlaista löytyy:) Joskus tosin on mukava keskittyä tärkeisiin kohtiin ilman musiikkia, ja ryhmässä pelattaessa täytyy tietty muistaa, että kaikki ei osaa keskittyä musiikin soidessa.
Avatar
jade
 
Viestit: 126
Liittynyt: 30 Marras 2009, 17:41
Paikkakunta: Tampere

musica

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 03 Tammi 2010, 21:10

Jos tietokone on käytössä pelipaikalla netin kanssa, niin pelaajan ehdoton ykkösresurssi musiikkiin on WoDissa kuin muissakin peleissä ehdottomasti Spotify.

Tällä hetkellä soi Gothic Sounds of Nightbreed-kokoelma, mikä sopii mainiosti 90-luvun vampireen!

Tästä wikipedian Gothic metal -artikkelista on tullut käytyä bändejä läpi nimenomaan WoDiin. Jotkut on osumia, jotkut huteja, riippunee suuresti makuasioista, mutta itselleni sieltä on löytynyt paaljon tunnelmaa tuovia bändejä.
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo

musica

ViestiKirjoittaja jade » 05 Tammi 2010, 13:54

tuo spotify olisi kyllä valtavan hyödyllinen, olen sitä vanhemmilla käydessäni pääsyt testailemaan ja on kyllä ehdottomasti harkinnassa alkaa ostaa kyseistä palvelua, levyjä kun kuitenkin on vain rajallinen määrä hyllyssä eikä läheskään aina löydy juuri oikeanlaista musiikkia.
kun ei ole löytynyt levyistä oikeaa musaa on saatettu laittaa joku teemaan sopiva x-box peli taustalle pörisemään itsekseen, apua siitäkin:D
Dexini on miinuksella.
Avatar
jade
 
Viestit: 126
Liittynyt: 30 Marras 2009, 17:41
Paikkakunta: Tampere

musica

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 18 Helmi 2011, 18:50

Lisätäänpäs jotain:

Music From the Succubus Club - Soundtrack to Vampire: the Masquerade

"Music from the Succubus Club puts you dead-center in the middle of a writhing mass of bodies, undulating on the dancefloor to the seductive and passionate music pounding through the sound system of the most dangerous nightclub in the World of Darkness. 13 exclusive new tracks by top international artists."

Track Listing:
1. The Crüxshadows - "Deception" (Ravnos)
2. Seraphim Shock - "Prey" (Lasombra)
3. Paralysed Age - "Bloodsucker 2000" (Tzimisce)
4. Wench - "Heart of Darkness" (Setite)
5. Sunshine Blind - "Cold From Fever" (Ventrue)
6. Bella Morte - "Fall No More" (Gangrel)
7. Carfax Abbey - "Soul To Bleed" (Malkavian)
8. Beborn Beton - "Hemoglobin" (Assamite)
9. Mission U.K. - "Last Beat of Your Heart" (Brujah)
10. Kristeen Young - "Rotting On The Vine" (Nosferatu)
11. Nosferatu - "The Night Is Young" (Giovanni)
12. Diary of Dreams - "Blind in Darkness" (Tremere)
13. Neuroactive - "Superficial" (Toreador)

Ja sitten tietysti Vampire: the Masquerade Bloodlines PC-pelin soundtrack, missä seuraavat biisit:

1 Ministry - Bloodlines
2 Daniel Ash - Come Alive
3 Tiamat - Cain
4 Lacuna Coil - Swamped
5 Chiasm - Isolated
6 Die My Darling - Needle's Eye
7 Aerial2012 - Pound
8 Genitorturers - Lecher Bitch
9 Darling Violetta - Smaller God

Jos tuollainen hieman gootahtava musiikki inspiroi, kyseisiltä bändeiltä kannattaa tietysti tsekata muutakin tuotantoa.

Pistin nuo tähän siksi, että "virallisia" soundtrackeja kumminkin ovat, niin ihan hyvä mainita nuo artistit siksi.
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo


Paluu White Wolf

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php