Requiemin aloittelu suunnitelmissa

White Wolfin peleille oma foorumi.
World of Darkness, Exalted ja muut firman tuotokset.

Valvojat: Thaumiel_Nerub, Behell, Locku

Requiemin aloittelu suunnitelmissa

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 25 Elo 2010, 06:57

Tässä syksyn aikana olisi suunnitelmissa aloittaa Vampire: the Requiem ihan testimielessä. Masqueradea on tullut pelattua runsaasti, ja tuo Requiem on vain pölyttynyt hyllyssä. Nyt huvittaisi korkata sekin, että tietää mistä on kyse.

Ensin tietysti pitäisi lukea itse kirja, mikä onkin ensimmäinen projekti. Selailin läpi ja ainakin lukemista tulee ärsyttämään suuresti väliotsikoiden kiemurafontit. Vaikeaselkoisia.

Tavoite on pelillä saada jotain eroa seikkailussa Masqueradeen niin, että Requiem tuntuisi oikeasti erilaiselta, kuin tyypilliset Masquerade-pelini. Täytyy siis imeä paljon fiilistä ja vaikutteita ohjekirjasta, että tuota pelaa siten, kuin se on tarkoitettu, että kokemuksesta saisi jotain erilaista irtikin.

Kunnolla en tässä vaiheessa tiedä pelin teemasta tai sen tyylistä, mutta se selvinnee lukemalla. Saatan pistää pelin Mexicoon, sillä Shadows of Mexico on jo luettu ja se vaikutti mielenkiintoiselta. Jonkinlainen Vampire + Werewolf crossover kiinnostaisi, sillä Mexicon historian huomioon ottaen se voisi olla mahdollistakin.

Vielä ei ole selkeää, kuka pelihahmo on ja mitä hän tulee tekemään ja miksi. Kirjan kuvitus on ainakin synkempää ja tunnelmallisempaa kuin Masqueraden, ehkä siitä saa inspiraatiota peliin. Jotenkin vain tuntuu, että Requiemissa on angst-tekijä väännetty suuremmalle volyymille. Ainakin noin visuaalisesti.

Saa antaa jotain vinkkejä teemoista, mitä pelissä voisin käsitellä. En vielä ainakaan pidempään kampanjaan ala tähtäämään, vaan paremminkin testiseikkailuun. Esittelyseikkailua olen lukenut, mutta se ei niin paljon miellytä, että sen kanssa lähtisin liikkeelle, vaan jotain omaa haluaisin kehitellä.

Katsoo nyt, antaako tuo ohjekirja jotain elämää suurempaa ahaa-elämystä ja inspiraatiota peliin.

Tässä välissä on vielä Fading Sunsin lopetus ja CoC seikkailun toinen osa, eli aikaa mietintään ja opiskeluun on vielä.
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo

Re: Requiemin aloittelu suunnitelmissa

ViestiKirjoittaja Telperion » 25 Elo 2010, 07:58

Thaumiel_Nerub kirjoitti:Katsoo nyt, antaako tuo ohjekirja jotain elämää suurempaa ahaa-elämystä ja inspiraatiota peliin.


Sanoisin, että tulet pettymään, jos uskot löytäväsi jotain elämää suurempia juttuja VtR:n peruskirjasta. Tuollaiset todella herkut ideat on säästetty myöhempiin kirjoihin, joista kannattanee mainita mainiot Kovenantti-kirjat, todella tunnelmalliset Klaani-kirjat ja vaikkapa Mytologiat-kirjan, jos haluat jonkinlaista taustamateriaalia pelillesi. VtR ei sisällä minkäänlaista taustatarinaa, jonka pohjalta voit lähteä rakentamaan omaa kampanjaasi, joten tässä suhteessa se on joko selkeästi parempi tai huonompi kuin VtM.

Shadows of Mexico on hyvä kirja, jos haluaa vähän erilaisen VtR/M kokemuksen, eli siinä mielessä olet kyllä oikealla suunnalla. Älä vaan odota liikoja siltä peruskirjalta.
Telperion
 
Viestit: 384
Liittynyt: 14 Tammi 2005, 08:49

Re: Requiemin aloittelu suunnitelmissa

ViestiKirjoittaja VentrueCupFinalist » 25 Elo 2010, 09:40

Telperion kirjoitti:Tuollaiset todella herkut ideat on säästetty myöhempiin kirjoihin, joista kannattanee mainita mainiot Kovenantti-kirjat, todella tunnelmalliset Klaani-kirjat ja vaikkapa Mytologiat-kirjan, jos haluat jonkinlaista taustamateriaalia pelillesi.


Asiaa. Itselläni meni muutama vuosi, että tykästyin nWoDiin, koska nuo peruskirjat olivat aika kalseita. Iso kiitos sitten innostukeen menee noille kovenanttikirjoille, jotka oikeasti valottavat Requiemin maailmaa aivan eri tavalla kuin vaikkapa Masqueraden lisärit (siis valottavat maailmaa eri tavalla kuin Masqun lisärit valottivat Masqun maailmaa). Luin ensimmäisenä Ordo Draculin ja se oli aivan loistava. Näin hermeetikoista, maageista ja arcanumista tykkäävänä pidin siitä paljon.

Myös klaanikirjat ovat hyviä. Ei kannata odottaa mitään sellaista, mitä oWoDin klaanikirjoissa oli, sillä nämä ovat ihan eri tyylillä tehtyjä. Klaanikirjat ovat pääasiassa novelleista koostuvia kokonaisuuksia, itse tykkäsin paljon. Hyviä inspiraation lähteitä.

Olen tainnut aikaisemminkin mainita, että pelaajani pistivät vastaan ajatusta Requiemin pelaamisesta. Onnistuin kuitenkin myymään idean puhumalla hyvin CoC tyylisestä seikkailusta. Porukka innostui ja suostui luomaan hahmot. Peli oli siis Ordo Dracul hahmoille ja seikkailu miellytti kaikkia ja Requiemista sai aivan eri kuvan kuin olivat odottaneet.

Peli on siis aivan erilainen kuin Masquerade. Ainoa yhdistävä tekijä on se, että siinäkin pelataan vampyyreita. Ja ne jotkut nimet.... jos se hämää, nimiä voi aina mennä muuttamaan :)
Vinculum 15.3.2008
Se on tyhmä joka haukkuu toista (päiväkotiviisaus, josta aikuisilla olisi opittavaa)
"I, at any rate, am convinced that He (God) does not throw dice."
-Albert Einstein
Avatar
VentrueCupFinalist
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1480
Liittynyt: 31 Maalis 2005, 18:11

Re: Requiemin aloittelu suunnitelmissa

ViestiKirjoittaja Telperion » 25 Elo 2010, 11:37

VentrueCupFinalist kirjoitti: Ja ne jotkut nimet.... jos se hämää, nimiä voi aina mennä muuttamaan :)


Varsinkin Kovenanttikirjat ovat täynnä vaihtoehtoisia nimiä, jos ei halua käyttää VtM:stä tuttuja. Jokainen kirja sisältää kyseisen Kovenantin hierarkian lisäksi myös läjän muita ylimääräisiä uutuuksia, joita käyttelemällä voi VtR:stä tiputtaa käytännössä kaikki VtM:n nimet pois.

Henkilökohtaisesti tämä ei ole koskaan häirinnyt, mutta ymmärrän kyllä jos se pistää joitakin pelaajia silmään huonolla tavalla. Yksi syy on vissiin siinä, että kaikki nimet eivät edes tarkoita samaa asiaa. Mieleen tulee vaikkapa Priscus, joka siis VtR:ssä tarkoittaa vampyyria, joka on kaupungin vanhin Klaaninsa edustaja. Tämä ei missään nimessä tarkoita, etteikö jossain muualla voisi olla vanhempia kyseisen Klaanin jäseniä, vaan osoittaa Klaanin muiden jäsenten kunnioitusta tätä poikkeuksellisen vanhaa vampyyria kohtaan. Priscus on epävirallinen titteli, eikä anna itsessään mitään suoranaista valtaa vampyyrien keskuudessa.
Telperion
 
Viestit: 384
Liittynyt: 14 Tammi 2005, 08:49

Re: Requiemin aloittelu suunnitelmissa

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 25 Elo 2010, 19:29

Kovenanttikirjoja on kolme, mutta ne ovat huomattavasti paksumpia kuin keskiverto oWoD lisäri, joten luettavaa on pirusti.

Mitä nyt tänään aloin lukea, niin meta-juonta ei ole. Aika hämäävää ja ristiriitaista V:tM tottuneena. Mutta toisaalta tuo lienee vapaus(kin)!

Yksi mikä minua alkoi kiinnostaa jo ideana pelistä... tuossahan mitä vanhemmaksi vamppi tulee, tai siis voimakkaammaksi, niin pitää mennä uinumaan. Syy, miksi historiaa ei juuri ole tiedossa? Lisäksi blood potencyyn liittyy hulluus... eikö? Voisitteko ystävällisesti pusertaa pähkinänkuoreen tuon? Nukkumisen ja ajan myötä pimahtamisen... Siitä voisi saada jotain irti. Prinssi, joka alkaa... olla valmis tavalla tai toisella.
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo

ViestiKirjoittaja Telperion » 26 Elo 2010, 07:33

Pelimekaniikka ei suoranaisesti tue ajatustasi ajan myötä pimahtavista vampyyreista, mutta se sivuaa sitä hyvin voimakkaasti. Eli, vaikka mitään pelimekaanista tukea ei ole ns. fluffi antaa kyllä ymmärtää, että näin käy.

Jotta pääset kunnolla sisään Torporin syihin ja saloihin sinun pitäisi oikeasti lukea The Blood. Tuo kirja on muutenkin hyvin arvokas pelinjohtajalle, vaikka ensimmäinen luku onkin lähinnä pelaajalle tarkoitettua kädestäpitelyä, kun pitäisi tehdä oikea roolipelihahmo. Sen jälkeen kirja alkaa selittämään peruskirjaa huomattavasti suuremmalla syvyydellä ja tarkkuudella mitä kaikkea VtR:n pelimekaniikoista on ajateltu, kun niitä on lähdetty kirjoittamaan peruskirjaa. Sanoisin, että kaikki tämä on välttämätöntä luettavaa, jos haluat ottaa jonkin VtR:n pelimekaniikan kampanjasi pohjaksi, mutta se ei vain mitenkään olisi mahtunut VtR:n peruskirjaan. Kirjan kolmas luku on myös hyvin arvokas pelijohjajalle, koska se antaa selkeitä viitteitä ja yleistyksiä neonaattien, ancilloiden ja eldereiden psykologiasta. Eli, miten maailma muuttuu vampyyrin mielessä, kun vuosikymmenet alkavat muuttumaan vuosisadoiksi. Tässä luvussa ei ole pelimekaniikkaa, mutta se on sitäkin arvokkaampi kuvailemallesi kronikalle. Samaisessa luvussa myös kuvaillaan miltä Dissut "tuntuvat", kun niitä käyttää, mikä on ollut välistä ihan hyödyllistä jutskaa.

Sitten on Mythologies, joka antaa useita metafyysisiä selityksi sille, miten Torpor oikeasti toimii. Mitä vampyyrille tapahtuu, kun hän vaipuu Torppaan? Minne hänen mieli menee? Mitä hän saattaa kokea siellä jossain? Ja sitä rataa. Kirja on erittäin arvokas, jos haluat pelimaailmaasi vampyyrien luomismytologian, tarinoita muinaisilta ajoilta ja sen sellaista. Ei mitään meta-plottia, mutta juttuja, jotka ovat niin paljon totta ja/tai tarua, kuin itse haluat. Tässä kirjassa on hyvin vähän pelimekaniikkaa, mutta sitäkin enemmän vaihtoehtoisia selityksiä vampyyrien muinaiselle historialle, taustaa mystisille ominaisuuksille ja muuta kummallista. Se "muuta kummallista" on myös erittäin lukemisen arvoista, joskaan ei välttämättä juuri sinun kronikkaasi varten. Tai mistä minä tiedän: ehkä haluat sisällyttää kronikkaasi mystisiä verisaurauksia ja muita kummallisuuksia?
Telperion
 
Viestit: 384
Liittynyt: 14 Tammi 2005, 08:49

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 26 Elo 2010, 07:48

Tuo The Blood kuulostaa hyvin hyödylliseltä teokselta. Pitää pistää korvan taakse. Vanhassa Vampiressa ainakin huomasi hyvin, että ilman lisäkirjoja pelaaminen jäi aika pinnalliseksi ellei sitten itse värittänyt paljon. Esimerkkinä Sabbat.

Kovenantti kirjoista omistan Ordo Draculin, Lancea Sanctumin sekä Invictusin. Pitää peruskirjasta katsoa, mikä noista miellyttää eniten ja tarttua siihen. Olen käsittänyt, että Invictus (oliko se tuo vai Lancea) on ottanut vaikutteita Sabbatista. Lohikäärmeet ovat mystikkoja mutta mitä on tuo kolmas?
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo

ViestiKirjoittaja Telperion » 26 Elo 2010, 09:19

Thaumiel_Nerub kirjoitti:Tuo The Blood kuulostaa hyvin hyödylliseltä teokselta. Pitää pistää korvan taakse. Vanhassa Vampiressa ainakin huomasi hyvin, että ilman lisäkirjoja pelaaminen jäi aika pinnalliseksi ellei sitten itse värittänyt paljon. Esimerkkinä Sabbat.


Joo, samaa linjaa on myös VtR:ssä. VtR:n peruskirja on oikeastaan sellainen referenssipainos, jossa on ranskalaiset viivat vähän kaikkeen. Ongelma on tietty, että jos haluat syventyä mihinkään aiheeseen peruskirja ei riitä juuri muuhun, kuin lukuhalun virvoittamiseen. Hyvät uutiset ovat, että lähes jokaisesta aiheesta löytyy tätä nykyä jo lisää kirjallisuutta. Toisaalta, jos et halua upottaa pientä omaisuutta VtR:n kirjallisuuteen mikään ei pakota tähän, vaan voit ottaa VtR:n peruskirjan ranskalaiset viivat ja kirjoittaa omat selityksesi. Tietty valtaosa o/nWoDin pelaajista tyytyy ostamaan kirjoja ja lukemaan WW:n ehdotuksia, joten olet varmaan jo selvillä siitä kumpaa kuppikuntaa edustat tässä suhteessa.

Thaumiel_Nerub kirjoitti:Kovenantti kirjoista omistan Ordo Draculin, Lancea Sanctumin sekä Invictusin. Pitää peruskirjasta katsoa, mikä noista miellyttää eniten ja tarttua siihen. Olen käsittänyt, että Invictus (oliko se tuo vai Lancea) on ottanut vaikutteita Sabbatista. Lohikäärmeet ovat mystikkoja mutta mitä on tuo kolmas?


Henkilökohtaisesti en hirveästi perusta näistä VtM - VtR vertailuista, koska niillä ei ole ihmeemmin mitään pohjaa. Kyllä, joitakin vastaavia piirteitä löytyy pakostakin sieltä sun täältä, mutta jos luet VtR:n kirjoja vähänkään pidemmälle huomaat vertailun olevan varsin hedelmätöntä puuhaa. Et tule löytämään VtM:n Sabbattia tai sen Klaaneja VtR:stä, vaikka jotkin termit ja käsitteet saattavat tuntua tutulta. Käytännössä kyseisiä termejä ja käsitteitä käytetään kuitenkin liian erilailla, joten se siitä ja sen pituinen se...

Jos haluat lyhyet selostukset VtR:n Kovenanteista ota peruskirja käteen ja lue sivut 46 - 71. Niin sanotut "antagonistiset" Kovenantit ovat myös saaneet omat Kovenantti-kirjansa, joista suosittelen erityisen lämpimästi Belial's Broodia. Oma mielipiteeni on, että Belial's Brood on parhaiten kirjoitettu kaikista seitsemästä kirjasta! Heikoimmalle sijalle jää vastaavasti VII, joka sisältää oikeastaan vaan kolme kohtalaista selitystä siitä mitä VII saattaisi olla. Mikään näistä selityksistä ei ole koskaan innostanut minua niin paljon, että olisin käyttänyt VII:ää peleissäni.

Carthian Movement kirjoitettiin sitten käytännössä kokonaan uusiksi sille omistetussa Kovenanttikirjassa. WW:lla ei ilmeisesti oltu tyytyväisiä peruskirjaan kirjoitettuun kuvaukseen, joten se heitettiin melkein kokonaan roskikseen, kuten Carthians -kirjan alussa sanotaan.
Telperion
 
Viestit: 384
Liittynyt: 14 Tammi 2005, 08:49

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 27 Elo 2010, 09:08

Mitä nyt tuota Requiemia olen lukenut, niin yksi asia on herännyt mieleen. Siinä missä Masqueradea on kritisoitu liiallisesta meta juonesta, niin Requiemilla ei tunnu tähän asti oikein olevan kiintopistettä mihinkään. Meta juonta voi aina karsia, mutta ellei ole juuri mitään kiintopistettä ja kaikki on ST:n päätettävissä, ei sekään hyvä ole.

Toisaalta ilman lisäkirjoja Masqueraden meta juonesta ei paljon irti saa, on vain kysymyksiä ja kesken jääneitä selityksiä, mihin löytyy vastaus lisäkirjasta x.

Vielä en ole niin paljon Requiemia lukenut, että osaisin itse sanoa mikä on se focus, mutta peli taitaa peruskirjan kanssa olevan yksilötasoinen hiekkalaatikko kun taas Masqueradessa on aina se jokin suurempi tarkoitus siellä takana lurkkimassa. Vampyyrien shakkipeli.
Requiemissa tosin on kovenantteja enemmän kuin Masqueraden kaksi pää sectiä, eli tuntuu, että politiikka on jopa suuremmassa osassa kuin Masqueradessa, jossa politiikka Camarilla-pelissä keskittyy esim. klaanien välille. Tuntuu, ettei Requiemissa klaaniin kuuluminen ole niin tärkeää kuin kovenanttiin.

Välifiiliksiä. Enkä mahda sille mitään, että vertailen noita kahta peliä keskenään.
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo

ViestiKirjoittaja Telperion » 27 Elo 2010, 13:50

Requiemissa on juuri niin paljon "pointtia", kuin pelinjohtaja jaksaa itse kirjoittaa. Tunnelma on pääsääntöisesti sosiaalisen konfliktin ja Kovenanttien välisen politikoinnin suunnalla, mutta kyllä tuo muuhunkin taipuu ihan mukavasti.

Peruskirjasta lähtien valtaosassa VtR:n kirjoissa on juonikoukkuja, joita heitellään tasaiseen tahtiin. Kirjojen tarkoitus on tarjota teemallisesti yhteensopivaa sisältöä ja ajatuksia, mutta mitään valmiiksi pureskeltua pelattavaa niistä ei löydy. Tietty, jos haluat voit käydä latailemassa SASseja (Storytelling Adventure System), jotka ovat itsenäisiä, lyhyitä, tapahtumia. Ne ovat sen verran lyhyitä, ettei niitä voi oikeastaan edes kutsua tarinoiksi. Itse en ole hirveästi jaksanut syventyä noihin, koska taso vaihtelee ja kirjoitan mieluummin kokonaisia kronikoita, kuin muutaman session kestoisia pläjäyksiä.

Thaumiel_Nerub kirjoitti:Välifiiliksiä. Enkä mahda sille mitään, että vertailen noita kahta peliä keskenään.


Juu, vertaile pois vain - vastaavaa on vaan tullut nähtyä erinäisillä foorumeilla totaaliseen kyllästymiseen asti.
Telperion
 
Viestit: 384
Liittynyt: 14 Tammi 2005, 08:49

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 27 Elo 2010, 18:59

Vertailu usein taitaa olla kritiikkiä ja toisen asettamista paremmaksi, minulla se on rinnakkaisasettelua. Lähinnä siksi, että olen V:tM pelannut aika kauan, enkä siksi halua pelata V:tM päivitetyillä säännöillä vahingossakaan. Eli pelata uutta peliä vanhan kaavan mukaan. Siksi vertailua, että tajuan mikä näiden pelien ero on, ettei pelikokemus olisi vain vihreäkantisesta punakantiseen siirtyminen. Eli sisältö pysyy samana, mutta säännöt hieman erilaiset. Vertailulla yritän löytää inspiraatiota siihen, miksi johtaa Requiemia ja miten Requiemista saisi pelinä sekä kokemuksena erilaisen kuin Masqueradesta. Vaarana on, että olen sen verran kaavoihin kangistunut, etten saa Requsta kaikkea irti, vaan johdan sitä samalla tavalla kuin Masqua jolloin eteen tulee se tilanne, että miksi nähdä vaivaa lukea Requa ollenkaan?
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo

ViestiKirjoittaja Telperion » 28 Elo 2010, 08:56

Jaa-a...mitähän tuohonkin nyt sitten sanoisin? Kokemuksien mukaan valtaosa pitkän linjan oWoD pelinjohtajista vilkaisee lyhyesti VtR:n peruskirjaa, ja palaa sitten rakkaan VtM:n pariin. Lähinnä sen vuoksi, että uusi peli ei tarjoa mitään ihmeellistä uutta. Omalla kohdallani tilanne oli sellainen, että ehdin vetämään tasan yhden kronikan verran oWoDia ennen pelien lakkauttamista ja nWoD potkaistiin alkuun VtR:llä. Ja sekin oli Demon: the Fallen peli, joten en koskaan ehtinyt keräämään valtavaa tietoutta VtM:stä. Pelaajana olen kyllä istuskellut vuodesta toiseen VtM:n parissa, mutta se on jokseenkin erilaista hommaa, koska lähinnä vain fiilistelen, enkä ole missään kohtaa vaivautunut syventynyt VtM:n materiaaliin ihmeemmin. Tunnen klaanit ja ne kaksi sektiä päällisinpuolin, mutta siihen se suurinpiirtein jää.

VtR:n hyvänä puolena on, että kirjat ehdottelevat kaikenlaista mielenkiintoista käyttöä tarjotulle materiaalille. Jos ehdotukset eivät ole sitä wanhaa samaa, mitä olet tehnyt viimeiset 20 vuotta, niin kokemus voi olla varsin virkistävä ja mukava. Jos taas olet jo nähnyt ja kokenut kaiken, niin eivät nämä uudet kirjat varmaan mitään ihmeempää tarjoa. Riippuu ihan siitä, että oletko jo pelannut VtM:n puhki? Jos olet, niin ehkä VtR tarjoaa jotain uutta. Ehkä ei. En minä tiedä.
Telperion
 
Viestit: 384
Liittynyt: 14 Tammi 2005, 08:49

ViestiKirjoittaja VentrueCupFinalist » 30 Elo 2010, 10:25

Telperion kirjoitti:Jaa-a...mitähän tuohonkin nyt sitten sanoisin? Kokemuksien mukaan valtaosa pitkän linjan oWoD pelinjohtajista vilkaisee lyhyesti VtR:n peruskirjaa, ja palaa sitten rakkaan VtM:n pariin. Lähinnä sen vuoksi, että uusi peli ei tarjoa mitään ihmeellistä uutta.


Kyllähän tämä on totta ja mielestäni WW:n moka, koska kuitenkin ovat käyttäneet copy pastea. Tuolla aikaisemmin oli mainintaa siitä Sabbatin manttelinperijästä ja vaikka Sabbat ja Lancea Sanctum ovat erilaiset järjestöt, niin kyllä LS covenanttikirjassa on jopa ihan copy pastea Guide to Sabbatista.... Eihän oman tekstinsä lainaaminen rikos ole, mutta ymmärrän kyllä fanien ärtymyksen.

Omaan ja porukkani pelityyliin VtM istuu paremmin kuin Requiem ja siksi olemme pelanneet enemmän sitä. Eihän VtM myöskään tarjoa mitään valmiita ratkaisuja vaan mytologiaa, jota voi käyttää tai olla käyttämättä niin paljon kuin huvittaa. Kuitenkin ainakin omaa mielikuvitustani tuo VtM:n maailma ruokkii enemmän kuin VtR. Luulen siis, että suuri osa fanesita, jotka ovat "kasvaneet" VtM:n parissa eivät näe suurta tarvetta vaihtaa peliä. Ja miksi pitäisikään? Ei ainakaan sen vuoksi, että voi ostaa uusia lisäreitä ja kantaa rahaa WW:lle. Jos siis siihen omaan juttuun löytyy jo tarpeelliset kirjat.

Jos taas pitää vampyyreista niin voihan sitä peliä vaihtaakin. Mielestäni VtR on enemmän juuri "vampyyripeli" kuin VtM, joka tukee hiukan syvemmällä käyvää pelaamista. Minä pidin, vaikka nörttejä pelasimmekin, pelin maailman aika "mundaanina". VtR vampyyrit ovat ihmisiin verrattuna kuitenkin aika heikkoja ja vampyyrimaailman perusintressit ovat suhteellisen suoraviivaisia. Rakensin seikkailun suunnilleen samanlaiseksi kuin mitä olisin rakentanut CoC tutkijoille tai arcanumille ja se toimi hyvin.

Suosittelen siis peluuttamaan aivan erilaisia vampyyritarinoita VtR systeemillä kuin mihin olette tottuneet wanhan kanssa. Kokeneet vampyyripelaajat tuskin kuitenkaan jaksavat sitä vanhaa "olet juuri muuttunut vampyyriksi. Totuttele epäelämääsi" - juttua tässäkään, koska ei se niin mullistavan erilaista se arki ole. Mutta seikkailujen luonne sitten onkin erilainen. Ja jos vivahde-erojen teko tuntuu vaikealta, niin kannattaa ehkä valita kokonaan erilainen aihe kuin mitä olette VtM peleissä pelanneet. Muuten eroa voi olla vaikea tuoda näkyviin.

Tuli mieleen, että kun johdat yhdelle pelaajalle niin voit käyttää ihan erilaisia teemoja kuin mitä peruskirja suosittelee. Mielenkiintoinen voisi olla esim. tuollainen Ordo Dracul hahmo, jonka seikkailu keskittyy pitkälti siihen, että hahmo tarkkailee itse suorittamansa murhan seuraamuksia. Tämä idea on napattu covenanttikirjasta ja se voisi yhdelle hahmolle toimia hyvin. Eli millainen tapahtumien vyöry voikaan seurata siitä, että ammut jonkun kadulle? Tai hahmohan voisi jopa suunnitella murhan?
Vinculum 15.3.2008
Se on tyhmä joka haukkuu toista (päiväkotiviisaus, josta aikuisilla olisi opittavaa)
"I, at any rate, am convinced that He (God) does not throw dice."
-Albert Einstein
Avatar
VentrueCupFinalist
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1480
Liittynyt: 31 Maalis 2005, 18:11

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 06 Syys 2010, 07:12

Tämä topic kuoli minun osaltani. Jotain parisenkymmentä sivua tuli Requiemia luettua, sitten se muuttui pakkopullaksi ja samaan aikaan tuli luettua Clanbook Nosferatu ja aloitettua A World of Darkness V:tM:lle ja seuraavaksi listalla The Players Book to Sabbat - uudelleen.

Ei vain Requiem imenyt mukaansa ja uskon, että Masqueraden vaihtoehdoilla voin pelata niin street level vampirea, shakkinappula jyhadia kuin kaikkea muutakin mitä Requiem voisi tarjota.

Valitettavasti kävi näin. Lisäksi jos haluan pelata Ihmissusia, valikoin Apocalypsen Forsakenin sijaan. Hunteria varten on Reckokning, vaikka myös Vigil löytyy. Magesta on Ascension hakusessa - Awakenia en ole lukenut yhtään lausetta.

Harmi kun noita nWoD kirjoja on tullut haalittua, mutta joko ei edes kiinnosta lukea tai sitten lukeminen tyrehtyy jo alkutekijöihin.

Eli täällä kirppiksellä on nWoD kirjoja odottelemassa uutta omistajaa. Aion kuitenkin itse pitää Slasherin, koska genre kiinnostaa. C:tL haluan antaa mahdollisuuden ja Shadows of Mexicoa voin käyttää myös wanhassa WoDissa.

Myyntiin pistäminen otti kyllä luonnolle, sillä haluan keräillä pelejä. Toisaalta nuo ovat niin turhia ja tilalle mieluummin haluan oWoDia, että vaikea luopumispäätös piti tehdä.

Näin tänään.
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo


Paluu White Wolf

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php