nWoD campaign

White Wolfin peleille oma foorumi.
World of Darkness, Exalted ja muut firman tuotokset.

Valvojat: Thaumiel_Nerub, Behell, Locku

nWoD campaign

ViestiKirjoittaja Tombecho » 18 Syys 2010, 19:59

Tässä jo jonkin aikaa painiskellut uuden WoDin kampanjani kanssa, ja kääntelinpä sitä miten päin tahansa, tuntuu siltä, että mikään supernatural sheet ei oikein istu kampanjaani. Olen yleensäkin pelauttanut kampanjani siten, että homma alkaa mortalina ja sitten katsotaan mihin suuntaan se siitä etenee.

Ongelmani kiteytyy siihen, että esimerkiksi mage tai vampire hahmot olisivat kenties liian tehokkaita ja wuffe sheetti taas vaihtoehtoisesti hyvin kaukaa haettu, ja sopimaton (ainakin mielestäni) kaupunginsisäiseen, toisaalta poliittiseenkin peliin eettisten valintojen kanssa painiessa.

Kyselisin tässä yleisesti onko kanssapelaajilla/johtajilla ollut moisia ongelmia WoDin suhteen? Täytyisikö minun yksinkertaisesti pelauttaa homma ihan perus mortaleilla vaikka pelaajat janoavat jotain enemmän? Vai täytyisikö suosiolla siirtyä eri pelin pariin?

Sinänsä harmillinen tilanne, koska ko. kampanja on edennyt verkkaisesti tavallisten kuolevaisten autuaasta tietämättömyydestä pikku hiljaa kohti suurempia totuuksia jatkuvasti vihjaillen lisää ja nostaen esiin uusia kysymyksiä ja tiedon kanssa elämisen vaikeutta, moraalisia valintoja kahden eri pahan välillä ja tasapainottelua tietämättömien mortalien ja supernatural worldin välillä.

Olen antanut pelaajille hahmojensa luonteiden suhteen vapaat kädet, ja vaikka jokainen onkin jollain tapaa oikeuden ja lain alaisuudessa työssä, moraalisesti kyseenalaisia hahmoja on muutama (kuten The Shield:ssä)

Nyt kun paikkakunnan vaihto on edessä Tampereelta Helsinkiin, minulla on aikaa paneutua hiomaan kamppistani enemmän, joskin hieman suurpiirteisemmässä kaavassa pikkutarkan näpertelyn sijaan.

Olisi kiva jakaa ehdotuksia, ajatuksia ja kokemuksia, ja miksei myös ihan uusia ideoitakin kanssajohtajien kanssa. :)
<i>"Real stupidity beats Artificial Intelligence every time."</i>
Avatar
Tombecho
 
Viestit: 46
Liittynyt: 18 Heinä 2009, 11:08

nWoD campaign

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 18 Syys 2010, 20:17

Noh, WoDin painopistehän on noihin yliluonnollisiin jannuihin, eli jos vampyyrit, maagit, ihmissudet, vaihdokkaat ja niin edelleen tuntuvat omaan kampanjaideaan epäsopivilta, niin silloin kampanjan rakenne ja painopiste on muualla, mitä WoDilla on tarjota.

Tietysti voit pelata pelkästään Mortaleilla, mutta onhan niitä muitakin pelejä, jos haluaa jotain yliluonnollista kauhua. CoC-lienee hyvä vaihtoehto, mutta toisaalta ellei pelissä esiinny (ilmeisesti ei) Mythosta, niin turhaa varmaan vaihtaa Storyteller systeemi BRP:hen.

Muita oikeasti varteenotettavia vaihtoehtoja voisi olla esimerkiksi Unknown Armies. Kannattaa tsekata. Itse en ole pelannut tai lukenut sitä kokonaan (selaillut tosin kun hyllyltä löytyy), mutta tuo vaikuttaa mielenkiintoiselta tapaukselta.

Toisaalta, voit noita WoD templateja tuunata pienemmäksi. Esim. vain 1 tason disciplinet sallittu, vampyyrien heikkoudet eivät niin pahoja (esim. 1 tason dissuaan voi käyttää vain yöllä tms.). Downgreidaisit templateja.
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo

nWoD campaign

ViestiKirjoittaja Tombecho » 18 Syys 2010, 21:03

Hmm. Kuulostaa järkevältä. Ehkä jonkinlaisen thin blood systeemin tai ghoul powereita voisi tuohon soveltaa vanhasta vampiresta.

Pelaajat tietävät esimerkiksi, että grocery storeen (suomenkieli välillä hukassa...) linnoittautunut jengiläinen ei oikeastaan olekaan vain kamoissa oleva narkki, vaan esimerkiksi jokin supernal olento, joka vain hieman leikkii ruuallaan ja pelaajien täytyy päättää, antaako virkavallan hoitaa asia todennäköisesti saamatta rikollista koskaan kiinni kenties raskain miestappioin, vai koettaako pelastaa mahdollisimman monta sivullista mortalia tarttumalla toimeen itse...

Jeah, katsotaan mitä tästä syntyy :)
<i>"Real stupidity beats Artificial Intelligence every time."</i>
Avatar
Tombecho
 
Viestit: 46
Liittynyt: 18 Heinä 2009, 11:08

nWoD campaign

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 18 Syys 2010, 21:31

Voisiko Hunter ajaa sinun tapauksessasi asiaa?
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo

nWoD campaign

ViestiKirjoittaja Tombecho » 18 Syys 2010, 21:54

Hunter on täysin vieras osio minulle, käsittääkseni jonkinlaisia vampyyrinmetsästäjiä tai jotain?
<i>"Real stupidity beats Artificial Intelligence every time."</i>
Avatar
Tombecho
 
Viestit: 46
Liittynyt: 18 Heinä 2009, 11:08

nWoD campaign

ViestiKirjoittaja aatami » 19 Syys 2010, 09:19

Minkä tahansa yliluonnollisen metsästäjiä voivat olla, pelaajista tai PJ:stä sitten riippuu metsästävätkö pelaajat pelkästään jotain tiettyä yliluonnollista, ja mitä.

Edit:
Muuten, werewolfhan juuri sijoittuu urbaaniin ympäristöön...
Avatar
aatami
 
Viestit: 68
Liittynyt: 21 Elo 2009, 18:13

Re: nWoD campaign

ViestiKirjoittaja Snowtiger » 25 Marras 2010, 15:57

aatami kirjoitti:Muuten, werewolfhan juuri sijoittuu urbaaniin ympäristöön...


Näinhän se on, ei Werewolfin pelaaminen välttämättä tarkoita sitä että hahmot kykkivät jossain keskellä ei-mitään. Poliittista jännitettä hukanpoikien toimiin saa silläkin että kaupungissa on useampikin lauma, jotka taistelevat elintilasta ja resursseista keskenään. Kun yksi hukka konahtaa niin aina joku toinen älähtää...

Mainittakoon tässä ensimmäinen Werewolfiin koemielessä kasaamani hahmo oli tietokonehakkeri (Iron Master, auspicenaan Irraka). Halusin hahmosta älykkään ja sosiaalisen, joten fyysinen puoli veti sen lyhimmän korren. Tätä tietysti paikkaa hiukkasen muodonmuutoskyky, mutta käsikähmään käyminen taitaa jäädä tällä kaverilla muutenkin vähemmälle.

Tämä siis esimerkkinä urbaanimman tyylin pelihahmosta...
"Tulehan tänne, senkin ylikasvanut kisumirri, niin halkaisen kallosi kuin simatynnyrin!"
- Thorin Kegsplitter (Male Dwarf Fighter 12 @ NWN1)
Avatar
Snowtiger
 
Viestit: 217
Liittynyt: 27 Kesä 2007, 14:55

Re: nWoD campaign

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 26 Marras 2010, 07:38

Olenko käsittänyt väärin, jos kuvittelen Forsakenin olevan enemmän urbaaniin suuntaan kallellaan kuin Apocalypsen? Siis oletuksena.
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo

Re: nWoD campaign

ViestiKirjoittaja aatami » 26 Marras 2010, 15:07

No, enpä tiedä, riippuu enemmän mitä PJ haluaa. Ellei sitten pelata täysin Iron Masters painotteista peliä.
Avatar
aatami
 
Viestit: 68
Liittynyt: 21 Elo 2009, 18:13


Paluu White Wolf

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php