nWoD Mortals -ideoita

White Wolfin peleille oma foorumi.
World of Darkness, Exalted ja muut firman tuotokset.

Valvojat: Thaumiel_Nerub, Behell, Locku

nWoD Mortals -ideoita

ViestiKirjoittaja Snowtiger » 24 Marras 2010, 21:31

Ollaan tuossa peliporukan kanssa ruvettu pelailemaan ihan fiilispohjalta nWodia, ja pelaajahahmot ovat ihan tavallisia jäppisiä nykyajan (siis vuoden 2010) Kanadassa, itärannikon tuntumassa.

Hahmoista tiedän seuraavaa:
- Aaron Waves: Freelance-toimittaja, kirjoittelee juttuja paikallislehteen ja pitää "outoihin juttuihin" keskittyvää nettilehteä. Aaronilla on Ally paikallispoliisissa ja kontakteja muuallakin(en muista tarkkaan missä), sekä kahden täpän Retainer (Hiukan nördehkö, naapurustossa (äitimuorinsa talon autotallin ylisillä) asuva nuorimies, joka on innostunut etenkin salaliittoteorioista, aivan käsittämätön Aaron Waves-fani, ja innokas tuputtamaan omia teorioitaan, tälle fanille ei ole vielä kehitetty nimeä).

- Daniel Helsing: Tekninen tutkija(tarkempaa kuvausta odotellessa, pelaaja ei ole vielä miettinyt missä Daniel työskentelee, mutta hahmolla on Science-skillissä specialtyna Metallurgy, joten todennäköisesti työskentelee jossain metallialan yrityksessä), harrastuksena elektroniikan kanssa puuhailu ja kaikenlaisten härveleiden keksiminen. Kulkee Aaronin matkassa taustatukena, tämän tutkiessa outoja juttuja.

- Pelihahmo 3: Aaronin ja Danielin lapsuudenystävä, perso suklaalle(Vice Gluttony) ja fyysisesti vahva kaveri. Ei juuri tarkempia tietoja, koska hahmo luotiin vasta toisella pelikerralla, eikä päässyt heti mukaan peliin. Nimikin hahmolla oli, mutta en muistanut laittaa sitä muistiin.

Eka pelikerta meni suhteellisen hyvin hahmojen(Aaron ja Daniel) tutkiessa Aaron Wavesin fanin katoamista(Aaron sai tietää kaverin katoamisesta, kun tämän äitimuori soitti hänelle, koska kaveri oli ollut pari päivää kadoksissa). Hänet oli siepannut työtoveri, jonka mitta tuli täyteen tyypin jälleen kerran sepustaessa salaliittoteorioitaan. Mies väijyi häntä työpaikan parkkipaikalla illansuussa, tunki hänet mustan vuokra-sedanin takakonttiin ja kuskasi mökilleen läheisessä pikkukaupungissa.

Aaron ja Daniel selvittivät fanipojan ja sieppaajan työpaikan kautta missä sieppaaja asui ja kävivät tutkimassa sieppaajan asuntoa johtolankojen toivossa, mutta mitään ei löytynyt. He hoksasivat pitää silmällä miehen työrutiineita ja saivat selville, että mies oli lähtenyt normaalisti kahvitauolle, mutta ei ollut palannut ennen tauon päättymistä. Aaron sai kontaktiensa avulla selville että miehellä oli mökki läheisessä rannikon pikkukaupungissa, onnistuivat jäljittämään sieppaajan ja jäivät tarkkailemaan tämän mökkiä. Ajanpuutteen vuoksi homma jätettiin tähän vaiheeseen seuraavaa pelikertaa varten.

Toisen pelikerran alkaessa Aaron ja Daniel onnistuivat hiipparoimaan mökkiin ja kohtasivat sieppajan. Lyhyen nujakan (tässä kohtaa mies yritti lyödä Aaronia, sai ampumahaavan olkapäähänsä (Aaron ampui häntä .38-kaliiperisella revolverillaan) ja Daniel katsoi parhaaksi rauhoittaa hänet tarttumalla häneen takaapäin ja pitämällä lujasti otteessaan) jälkeen mies katsoi asiakseen luovuttaa suosiolla ja antoi Aaronin etsiä mökin avaimia taskuistaan.

Aaronin fani löytyikin sitten tuoliin sidottuna ja hakattuna mökin varastohuoneesta, ja oli vapaaksi päästyään selvästi kiitollinen pelastajilleen. Tavanomaiseen tapaan sieppaaja luovutettiin paikallisen poliisin hoteisiin ja fanipoika toimitettiin paikalliseen sairaalaan paikkailtavaksi. Hänen vammansa todettiin lieviksi eikä hengenvaaraa ollut, joten hän sai luvan palata kotiin Aaronin ja Danielin mukana.

Porukan lähtiessä kotimatkalle, Aaron sai puhelun kännykkäänsä. Hänen ystävänsä(3. pelihahmo) oli palailemassa työmatkaltaan Havaijilta ja kaipaili kyytiä kotiin lentokentältä. Kaverukset tuumasivat että kyllähän se sopii ja koukkasivat lentokentän kautta kotimatkalla. Saadessaan poikansa takaisin tämän äitimuori halusi välttämättä tarjota porukalle kiitoskahvit.

Tämän jälkeen Aaron, Daniel ja heidän ystävänsä siirtyivät tämän luokse viettämään iltaa. Illanvieton jälkeen kaverukset erosivat kukin omalle taholleen (Daniel heitti Aaronin kotiinsa matkalla ja painui sitten kämpilleen nukkumaan). Seuraavana aamuna Aaron kirjoitteli sieppauksesta jutun paikallislehteen ja omaan nettilehteensä kevyenä tunnelmapalana. Toinen pelikerta päätettin lopettaa tähän.

Kolmas pelikerta alkoi Aaronin selaillessa nettiä uutta jutunpoikasta etsiessään. Muutamien tuntien tutkiskelun, jälkeen hän sattui sivustolle, jolla kerrottiin ylemmän keskiluokan asuinalueella sattuneista oudoista katoamistapauksista. Tähän mennessä kaikkiaan paristakymmenestä kadonneesta henkilöstä oli vain kolme löydetty kuolleena asuinalueen lähistöltä, ilman minkäänlaisia merkkejä siitä, mihin he olivat kuolleet. Sivuston tapaukseen viitattiin myös muutamilla muilla sivustoilla, joista yksi oli keskustelupalsta, jolla pyöri karmeita eläinten raatelemien ruumiiden kuvia esittelevä Nimim. Sapelihammas256 ja joka tuntui fanittavan vampyyreitä ja ihmissusia, sekä väittävän kuviaan todisteiksi niiden olemassaolosta. Tämä tyyppi pukeutuu profiilikuvissaan goottityyliseen mustaan pukuun, höystettynä kävelykepillä ja punaisilla piilolinsseillä (paras mahdollinen vampyyriviittaus, jonka pystyin heittämään ihan fiilispohjalta, en ole vielä päättänyt onko tämä kaveri oikeasti vampyyri vaiko ei, lisäksi se, miten tämä kaveri liittyy pelin tapahtumiin on vähintäänkin epäselvää).

Niinpä Aaron ja Daniel päättivät neuvonpidon jälkeen lähteä tutkimaan asuinalueen salaisuuksia(Kolmas pelihahmo oli jostain syystä estynyt lähtemään mukaan tutkintaan(hahmon pelaaja jäi pois tapaamisesta tällä kertaa, muiden sovittujen menojen takia)). Parin kadonneen yksinasujan talot tutkittuaan (ensimmäisen kadonneen henkilön talon tutkimisesta jäi käteen läppärin kiintolevy ja toisen kadonneen henkilön tutkimisesta muistikortillinen kuvia laskuista ja muista tärkeistä papereista, näiden kahden talon tutkimisen välillä Aaron ja Daniel onnistuivat eksymään väärään taloon ja säikäyttivät yksin kotona olevan yhdeksänvuotiaan pojan, mutta onnistuivat rauhoittamaan tämän ja saivat selville olevansa väärässä osoitteessa) he suuntasivat takaisin kotiin, poiketen Aaronin fanipojan luona kopsaamassa kiintolevyn tiedot tarkempaa tutkimusta varten toiselle kovolle. Aikeissa oli toimittaa kiintolevy myöhemmin poliisille todisteena, joten sitä ei vielä palautettu takaisin omistajansa taloon.

Myöhemmän tutkimuksen aikana hahmoille selvisi että kaikki kadonneet olivat olleet kesäkuussa eräretkellä eräässä luonnonpuistossa. Tiedustelujen ja kiintolevyltä löytyneiden lomakuvien perusteella he saivat selville ettei tämän reissun aikana ollut tapahtunut mitään outoa, ja että kaikki kuvissa esiintyneet henkilöt, tietysti eräoppaita lukuunottamatta, olivat saman firman palkkalistoilla. Epäilykset nostivat kuitenkin päätään, ja hahmot päättivätkin lähteä matkaan, tutlkimaan olisiko katoamisilla ja eräreissulla jotain yhteistä. Reissun pelaaminen jätettiin seuraavaan kertaan, jotta ehtisin valmistautua siihen paremmin.

Neljättä pelikertaa edeltävän viikon aikana kävikin sitten niin että pelin suunnittelu jäi puolitiehen enkä oikein saanut mitään aikaiseksi. Peli-iltaa edeltävänä iltana tuli valvottua tosi myöhään eikä väsymyskään varmasti auttanut, ja niinpä eräreissu lässähtikin ihan lättänäksi, eikä sen aikana tapahtunut juurikaan mitään edistystä pelin suhteen.

Tuloksena oli että hahmot tapasivat retken aikana ennen peliä häthätää kasaan heittämääni metsäläisen (hahmo oli oikeasti ihmissusi, tarkemmin sanottuna erakkomainen Ghost Wolf, auspicenaan Irraka, mutta siihen en juuri viitannut hahmoa kuvaillessani). Tämä hahmo ampui karhun, joka osittain söi, osittain tuhosi hahmojen ruokavarat eräretken toisena päivänä, mutta ei tarjonnut oikein mitään muuta pelin kannalta kiinnostavaa. Aaron ja Daniel saivat tietää että miekkonen oli seurannut puolen päivän ajan kadonneiden eräryhmän puuhia kauempaa, mutta ei ollut huomannut mitään erityistä. Hahmot myös kyselivät ryhmän puuhista heidän mukanaan kulkeneilta eräoppailta, mutta näidenkään mukaan reissussa ei ollut tapahtunut mitään erikoista.

Kaverusten palatessa pettyneen oloisina takaisin kotikaupunkiinsa (mikäli pelaajien ulosantia on uskominen), Aaron sai poliisikaveriltaan puhelun, jossa tämä kertoi että poliisit olivat löytäneet erään kadonneista kuolleena(ruumiiden määrä nousi siis neljään), ja että tämä näyttäisi olevan jonkin eläimen tappama, sen sijaan että olisi kokenut mysteerikuoleman. Aaron onnistui saamaan poliisikaveriltaan luvan tulla tutkimaan ruumista ja ainakin alustavasti päätteli että kyseessä todella oli jonkinlainen eläin. Tämän jälkeen hahmot tutkivat yhdessä kadonneiden listaa ja eräreissun valokuvia, ja huomasivat että listan henkilöiden lisäksi retkellä oli ollut neljä muutakin firman työntekijää, jotka eivät olleet kadonneet eivätkä kuolleet.

Pelikerran lopuksi Aaron ja Daniel kävivät jututtamassa yhtä näistä onnekkaista selviytyjistä, mutta eivät saaneet tietää mitään uutta.

---

Anteeksi tuosta ylläolevasta pitkästä riipustuksesta, mutta olen tässä miettinyt että kuinka tästä eteenpäin. Sapelihampaan liittyminen jotenkin tapahtumiin voisi olla se luontevin lähtökohta. Nyt kun jälkeenpäin mietin, minulla on muutama vaihtoehto:
  1. Sapelihammas ei ole vampyyri, eikä hänellä poikkeuksellisen harrastuksensa lisäksi ole yhteyttä katoamisiin ja kuolemiin.
  2. Sapelihammas ei ole vampyyri, mutta hänen keskustelufoorumille laittamansa kuvat muistuttavat tekotavaltaan tätä tuoreinta ruumista, onko hän murhaaja, vai liittyykö hän jotenkin muuten tapaukseen.
  3. Sapelihammas on vampyyri, mutta hänellä ei ole yhteyttä katoamisiin ja kuolemiin. Miksi kukaan vampyyri leveilisi saavutuksillaan tällä lailla yleisellä keskustelupalstalla.
  4. Sapelihammas on vampyyri, ja hän on kytköksissä tähän tuoreimpaan ruumiiseen. Varsin nuorena vampyyrinä hänellä on tapana leveillä saavutuksillaan. Hänen tekemisensä eivät ole vielä päätyneet kaupungin Vanhimpien tietoon, mutta asia saattaa muuttua jossain vaiheessa. Kenties se että joku alkaa tutkia hänen tekemisiään saisi vampyyritkin kiinnostumaan hänen tekemisistään.

No onko ehdotuksia? Muitakin vaihtoehtoja saa esittää kuin Sapelihampaan liittyminen asiaan, koska edelliset kolme ruumista olivat kuolleet eri tavalla.
"Tulehan tänne, senkin ylikasvanut kisumirri, niin halkaisen kallosi kuin simatynnyrin!"
- Thorin Kegsplitter (Male Dwarf Fighter 12 @ NWN1)
Avatar
Snowtiger
 
Viestit: 217
Liittynyt: 27 Kesä 2007, 14:55

Paluu White Wolf

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php