Laumarooleja Sabbatissa...

White Wolfin peleille oma foorumi.
World of Darkness, Exalted ja muut firman tuotokset.

Valvojat: Thaumiel_Nerub, Behell, Locku

Laumarooleja Sabbatissa...

ViestiKirjoittaja VentrueCupFinalist » 10 Tammi 2011, 14:20

...Ja miksei nWoDissakin, jos laumatyylistä peliä pelaa.

Haluaisin tiedustella, millaista laumahierarkiaa ja millaisia jäsenten rooleja teillä on (Sabbat)kamppiksissanne ollut? Ihan vertailun vuoksi ja sillä silmällä, jos vaikka saisi uusia hyviä lisäyksiä omaan tapaan.

Meidän ryhmämme on ehkä turhankin vähän soveltanut GtS:n mallia, mutta olemme kyllä olleet peleihin tyytyväisiä. Se ei ole ongelma. Demokraattisesti kuitenkin laumamme on toiminut tilanteesta riippumatta.

Noin pääasiallisesti olemme noudattaneet jakoa sodan ja rauhan ajan johtajiin, GtS:n mukaan. Ductus on siis ollut strategiataitoinen ja taistelussa kunnostautunut sotajohtaja, kun taas pappi on ollut oppinut hengellinen johtaja rauhan aikana. Valitettavan usein kuitenkin pappi-raukan harteille on tullut liiankin paljon vastuuta.

Mutta entä muut lauman jäsenet? Olisi suotavaa, että jokaisella olisi selkeämpi ja merkittävämpi rooli laumassa kuin pelkkä "jäsen". Eipä sikäli, että siitä pelaajana olisi valittanut, mutta jos kaikilla olisi jonkinmoinen vastuutehtävä, ei vastuu sälyttyisi vain yhden tai kahden harteille. Yhdessä kamppiksessamme olimme nimenneet yhden hahmon vastaamaan lauman asuinpaikan turvallisuudesta ja ruuanhankinnasta. Tämän roolin kyseinen hahmo kuitenkin koki ala-arvoisena, vaikka se ei ollut tarkoitus. Hahmo korjasi tilanteen pomottamalla muita jäseniä talossa kuin mikäkin pirttihirmu, eikä siitäkään oikein tullut mitään.

Papin työtaakkaa helpottamaan olemme myös laatineet sellaisen systeemin, että vähintään yksi lauman jäsenistä on "pappiskoulutuksessa" ja voi siis tarvittaessa avustaa rituaaleissa. Tämä on osoittautunut hyväksi käytännöksi, mutta vaatii sen, että laumassa on oltava vähintään kaksi hengellisestä elämästä ja lukemisesta kiinnostunutta hahmoa. Tosin voihan pelkkä vallanhimo olla pätevä syy koulutukseen...

Onko muilla ollut jotain selkeää roolijakoa, vai oletteko vain lyöneet hahmot yhteen kasaan sen enempää miettimättä?
Vinculum 15.3.2008
Se on tyhmä joka haukkuu toista (päiväkotiviisaus, josta aikuisilla olisi opittavaa)
"I, at any rate, am convinced that He (God) does not throw dice."
-Albert Einstein
Avatar
VentrueCupFinalist
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1480
Liittynyt: 31 Maalis 2005, 18:11

Laumarooleja Sabbatissa...

ViestiKirjoittaja Telperion » 10 Tammi 2011, 15:59

Noh, meillä Ductus oli yleensä se tyyppi, jota kaikki haukkuivat, kun suunnitelmat epäonnistuivat. Jokaisen merkittävän epäonnistumisen jälkeen kaikkein eniten vallankahvaan haluava jäsen (joka ei ollut Pappi) yleensä haastoi Ductuksen kaksintaisteluun. Voittaja jatkoi siitä sitten Lauman diktaattorina ja omakätisenä oikeudenjakajana, kunnes kämmäili tarpeeksi ja koko rulianssi alkoi alusta.

Pappi oli enemmänkin sellainen kummallinen okkultisti-hörhö, joka puolusti Noddin oppeja parhaansa mukaan ja piiskasi laumaa käyttäytymään enemmän vaistojen ohjaamana sen kun Ductukselle karjumiseltaan ehti. Lauman yksi jäsen alkoi Papin oppipojaksi ja kehittyi siitä sitten Templariksi (voi olla, että ei käytetty juuri tuota termiä). Pappi ja Templari puhalsivat aika tasaiseen tahtiin aina yhteen hiileen, kunnes tuli välirikkoja, joiden jälkeen Templaria kuritettiin kerettiläisyydestä. Noh, se siitä arvoasemasta, ja sen pituinen se.

Lauman taistelujohtajuus oli pesti, joka ei ihmeemmin vaihdellut. Yksi hahmo oli nopeampi ja löi kovempaa kuin kaikki muut yhteensä, joten hän määräsi tahdin ja kohteet. Tämä jatkui tällaisena alusta loppuun.

Muut porukan jäsenet toimivat yleensä aika hyvin yhteisymmäryksessä, ja lähinnä kyräilivät Ductuksen selän takana, kun hommat eivät menneet putkeen. Papille ei kukaan koskaan uskaltanut sanoa mitään, jottei tullut taika-hulluus-tuli-magma-pallosta naamaan. Templari oli aika pitkään Papin suojeluksessa, kunnes haksahti puhelemaan kerettiläisyyksiä, jonka jälkeen koko Lauma kuritti Templaria Papin johdolla. Kyllä muuten purki mukavasti Lauman sisäisiä paineita :)
Telperion
 
Viestit: 384
Liittynyt: 14 Tammi 2005, 08:49

ViestiKirjoittaja VentrueCupFinalist » 12 Tammi 2011, 13:27

Teillä näyttää olleen melko erilaisia pelaajia kuin meillä :)
Meidän porukassamme on vaikeaa saada yhteen asiaan keskittyneitä tai liian fanaattisia hahmoja. Megamättäjiä meillä on harvoin ja nekin ovat useimmiten vahinkotuotoksia, kuten vaikkapa liian okkultistisia Lasombria, joiden pakkomielle obtenebrationiin on tuonut mukanaan myös kovaa taisteluvoimaa. Sitten nämä nörtit nurkuvat, kun ne pistetään taistelemaan.

Meidän laumapappimme eivät myöskään ole olleet kovin fanaattisia, eikä minkäänlaista inkvisiittorin ominaisuutta ole koskaan ollut. Yhdessä sabbatpelissämme tosin lauman toreador antitribu alkoi elätellä haaveita inkvisiittorin urasta, mutta siihen ei ollut syynä puhdasoppisuuden suojelu ;) Tosin okkultistihörhöjä laumapapit ovat meilläkin melko usein olleet, mutta yleensä suuntautuneet muuhunkin okkultismiin kuin Sabbatin pyhiin teksteihin. Meillä myös lauman pappi on ollut se, jota on luotsattu kohti piispan istuinta, jos valtapeli on kiinnostanut kamppiksessa.
Vinculum 15.3.2008
Se on tyhmä joka haukkuu toista (päiväkotiviisaus, josta aikuisilla olisi opittavaa)
"I, at any rate, am convinced that He (God) does not throw dice."
-Albert Einstein
Avatar
VentrueCupFinalist
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1480
Liittynyt: 31 Maalis 2005, 18:11


Paluu White Wolf

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php