Vampyyrit keskuudessamme

White Wolfin peleille oma foorumi.
World of Darkness, Exalted ja muut firman tuotokset.

Valvojat: Thaumiel_Nerub, Behell, Locku

Vampyyrit keskuudessamme

ViestiKirjoittaja vader » 07 Maalis 2007, 20:25

Sattuikos joku katsomaan tuon Jimiltä tulleen "Mystinen maailma" -dokumentit "Vampires Among Us". Varsin mielenkiintoinen dokumentti joskin taas roolipelaajilta tuhotaan mainetta. Enkä tarkoita siis pelkästään dokumenttia, vaan noita sekopäitä, jotka yhdistivät jälleen murhia yms. roolipelaamiseen. Varsin asiallisesti haastateltavat kyllä kommentoivat, ja roolipelaajiakin käsiteltiin loppujen lopuksi ihan normaaleina ihmisinä eikä syytetty heitä kaikesta. Useaan otteeseen mainittiin mm. Vampire: the Requiem ja Vampire: the Eternal Struggle. Vähän tuli mieleen D&D vainot 80- ja 90-luvuilla, joskin tässä ilmeisesti oli tosissaankin Vampire RPG / larppiporukoista lähdetty, mutta homma riistäytynyt hieman käsistä ainakin joillakin sekopoltseilla niissä ryhmissä.

Joka tapauksessa mielenkiintoista tietoa sekä vanhasta että nykyvampirismista ja vielä suhteellisen monelta kantilta katsottuna.

Itse en ole WoDia pelannut, joten en osaa kommentoida ohjelmaa sen kannalta enempää, mutta sattuiko joku joka on pelannut katsomaan saman ohjelman ja osaisi tuoda jotain muuta esiin? Luulisin esim. että jostain teemoista voisi olla pelissäkin hyötyä, tosin taitavat olla jo vähän liiankin tuttuja asioita pelaaville...
Avatar
vader
 
Viestit: 356
Liittynyt: 03 Touko 2004, 10:22

ViestiKirjoittaja Saimiri » 07 Maalis 2007, 22:10

Damn, kun en sattunut tuota näkemään. Onko tuo "Mystinen maailma" siis joku dokkarisarja?
Avatar
Saimiri
 
Viestit: 589
Liittynyt: 23 Marras 2006, 16:23

ViestiKirjoittaja MikkoLeho » 08 Maalis 2007, 08:38

Dokumenttisarja sanan hyvin laveassa merkityksessä, itse kuvailisin ainakin tätä jaksoa "tunniksi katsojan aliarviointia". Rankaisin itseäni tällä tuuballa kokonaista kaksi minuuttia.

Anyhou, Shadowrunin pelaajat ne vasta vaarallisia ovatkin: http://www.metro.co.uk/weird/article.html?in_article_id=40208&in_page_id=2
MikkoLeho
 
Viestit: 14
Liittynyt: 13 Tammi 2005, 19:44

ViestiKirjoittaja VentrueCupFinalist » 08 Maalis 2007, 11:10

Eipä tullut tuollaista katsottua. Miten jutussa sitten oli käsitelty roolipelaajia? Oliko pelaaminen otettu vain sivuhuomiona mukaan, vai oliko jutussa käsitelty enemmänkin pelaamista/wodaamista?
Avatar
VentrueCupFinalist
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1480
Liittynyt: 31 Maalis 2005, 18:11

ViestiKirjoittaja JJKM » 08 Maalis 2007, 11:18

Ei näy Jimi taloudessani, mutta kuulostaa hieman tutulta tuo kohudokumentti, muutama vuosi tuli vastaavan kaltainen dokumentti ihan oliko se nyt YLE:ltä jossa muutama itseään viiltelevä höhlä uskoi olevansa vampyyrejä.

Roolipelaajatkaan eivät tietenkään ole immuuneja mielenhäiriöille, mutta on jotenkin rasittavaa että näissä dokumenteissa tarkoitushakuisesti melkein aina raahataan esiin porukkaa jolla on ongelmia tai joilla kova tarve järkyttää ns. "mundiksia". Se on sama kun käsityöohjelmiin olisi pakko aina ottaa mukaan joku patalappuja virkkaava mummeli joka asuu parin sadan kissan kanssa ja huutelee rivoja ohikulkijoille, koska öh se virkkaa ja täytyy antaa kattava kokonaiskuva harrastajista nääs.

Kaikkein surullisin oli ehkä jonkin aikaa sitten Ruotsissa tapahtunut larppaavan nuoren miehen murha jonka sikäläinen lehdistö yhdisti heti hänen Wod-harrasteeseensa. (Ei liittynyt mitenkään, yllätys, yllätys...)
Surullinen siksi että kuolemanjälkeinen uhrin mustamaalaaminen ja syyttäminen on alhaista omaisia kohtaan ja "se oli sen oma vika kun kerjäsi sitä" ei pitäisi kuulua julkiseen keskusteluun rikoksen uhreista, sekä myös siksi että jotenkin sitä aina länsinaapurilta odottaa parempaa, jenkeistä kuuluva kohumentaliteetti lehdistössä ei esimerkiksi shokeeraa vastaavalla tavalla koska odotuksetkaan eivät ole korkealla.
Avatar
JJKM
 
Viestit: 327
Liittynyt: 26 Touko 2004, 21:04

ViestiKirjoittaja VentrueCupFinalist » 08 Maalis 2007, 11:27

JJKM kirjoitti:Kaikkein surullisin oli ehkä jonkin aikaa sitten Ruotsissa tapahtunut larppaavan nuoren miehen murha jonka sikäläinen lehdistö yhdisti heti hänen Wod-harrasteeseensa. (Ei liittynyt mitenkään, yllätys, yllätys...)
Surullinen siksi että kuolemanjälkeinen uhrin mustamaalaaminen ja syyttäminen on alhaista omaisia kohtaan ja "se oli sen oma vika kun kerjäsi sitä" ei pitäisi kuulua julkiseen keskusteluun rikoksen uhreista, sekä myös siksi että jotenkin sitä aina länsinaapurilta odottaa parempaa, jenkeistä kuuluva kohumentaliteetti lehdistössä ei esimerkiksi shokeeraa vastaavalla tavalla koska odotuksetkaan eivät ole korkealla.


Tuo oli tammikuussa 2003. Muistan tapauksen hyvin, koska olin silloin juuri palannut takaisin Suomeen oltuani vaihdossa Tukholmassa. Olin johtanut siellä Vampirea vaihtariporukalle ja sitten KTH:ssa vanha porukkani alkoi heittää vitsiä, että tuon paloittelusurman uhrin entinen pj oli paennut joulukuussa Suomeen. Noh, vitsi vitsinä, mutta itse tapaus oli kammottava. Lisäksi sen yhdistämien uhrin entiseen VtM porukkaan oli vieläkin kammottavampi.
Avatar
VentrueCupFinalist
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1480
Liittynyt: 31 Maalis 2005, 18:11

ViestiKirjoittaja Behell » 08 Maalis 2007, 12:14

Paras "vampyyri" juttu, mitä olen lukenut oli, kun (yllätys yllätys) jenkeissä kaveri porukka tilasi PIZZAA! (Pelottaako jo?) No duunissa alettiin ihmettelee, että mihin se lähetti jäi luuraamaan, ja sieltä joku lähti (poliisin kanssa) tutkimaan asiaa (Cthulhuun hyvä ammatti tutkijalleen "Pizzerian henkilöstö päällikkö"), ja löysivät sieltä asunnosta, mihin pizza oli tilattu, sen pienen, mitä kaverukset eivät olleet jaksaneet syödä lähetustä, sekä
...
KOSKEMATTOMAN PIZZAN!!!

Ja ovelan päättelyn perusteella ei olisi yllätys, vaikka nämä nälkäiset jannut olisivat median mukaan kanssa roolipelaajia.

Löytyyhän noita aina joku, jolla on jotain valittamista, tai yrittää keksiä, minkä tapahtuman voisi liittää non-mainsteam harrastukseen, millä sitten voisi mustamaalata sitä, kuten esim. Jack Thompson on (ainakin pc- ja konsoli-) pelaamista vastustava henkilö, koska pelaaminen on saatanasta, ja kaikki, jotka pelaavat, niin palavat helvetin liekeissä, jne. Ironista on tietenkin se, että Kahdeksas käsky on "Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.", eli Thompson ei pakosti saakkaa tukea kristityiltä. PC- ja konsolipelit ovat niin iso juttu, että ei Thompsonilla ole paljoakaan mahdollisuuksia, kun sielä on isot firmat vastassa, toisin kuin roolipelaamisessa, eli tästä huomaamme, että ei ne isot firmat ole pelkästään huonoja keksintöjä.

PS. Eipä olisi yllätys, jos Thompsonille on jäänyt traumoja siitä, kun ei saanut pienenä pelata, ja nyt purkaa turhautumisaan ;)
CoC The Haunting PC:lle: Keskustelu & [url=http://www.roolipelit.net/index.php?module=v4bJournal&func=view&ot=journal_entry&mode=view&filter[uid]Blogi[/url]
Avatar
Behell
 
Viestit: 180
Liittynyt: 26 Elo 2005, 23:24
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 13 Loka 2007, 17:50

Onkohan kellään tietoa, löytyykö tuota ohjelmaa mistään, esim. netistä, tuubista tms? Tai onko jopa sen nauhottanut, je ehkä haluaisi jakaa sen muiden kanssa :wink:
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 12 Joulu 2008, 11:16

Jatketaan keskustelua... Oikeista real life vampyyreistä jotka voivat olla Sinunkin naapurisi!

Psyykkisiä vampyyrejä

Psyykkisten vamppien resurssi ja tukisivusto

Ihka oikeitten vampyyrien sivusto

AITOJEN vampyyrien sivu

Päivä vampyyrin kanssa (youtube)

Myös Jerry Springer on tavannut vampyyrin (youtube)

Ja google on näitä TÄYNNÄ! Keskuudessa asuu siis Oikesti vampyyrejä...

Mitä tähänkin nyt sanoisi enää... attention whoreja vai oikeita ihmisen energialla eläviä... vampyyrejä *köh*
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo

ViestiKirjoittaja VentrueCupFinalist » 12 Joulu 2008, 11:35

No voi herran tähden...
Mutta eikös tuo "psyykkinen vampyyri" ole ihan yleisesti käytetty termi ihmisistä, jotka uuvuttavat toisia omalla, psyykkisesti epävakaalla mielellä? Kyse ei siis ole mistään taudista tai määritelmästä, vaan enemmänkin käytetty tyyliin "Matin lääkitys ei ole toiminut. Hän on nyt psyykkinen vampyyri, hänen vaimonsa on aivan loppunpalanut ja koko perhe tarvitsee pikaisesti apua."

Tosin joku on hiffannut termin vähän eri tavalla, näemmä. Aika... hämmentävät nuo linkit. Tunnen myötähäpeää.
Vinculum 15.3.2008
Se on tyhmä joka haukkuu toista (päiväkotiviisaus, josta aikuisilla olisi opittavaa)
"I, at any rate, am convinced that He (God) does not throw dice."
-Albert Einstein
Avatar
VentrueCupFinalist
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1480
Liittynyt: 31 Maalis 2005, 18:11

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 12 Joulu 2008, 11:45

Ainakin jotkut psyykkiset vampyyrit imee toisesta elinvoimaa. Näin sellasen videon missä eräs gootti-ihminen meni toisen gootin kanssa huoneeseen ja alkoi imeä hänestä elinvoimaa... pyörittelemällä käsiään hänen kehollaan ja haistellen elinvoimaa itseensä toisesta. Sanoi kuulemma, että latautunut olo kun ei ruoka auta siihen ja toinen sanoi, että sen voiman imemisen jälkeen hänellä on iloinen fiilis... Eli sellainen psyykkinen vampyyri, joka imee toisesta elinvoimaa itselleen.

Jim D dokkari, mistä se ajatus lähti näihin posteihin... En tiedä kuinka kauan linkki säilyy ehjänä, eli koska tämä sarja poistetaan netistä.

Osa 2

Varmaan google videosista löytyy tuo dokkari kokonaisuudessaankin...
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo

Re: Vampyyrit keskuudessamme

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 15 Elo 2014, 08:45

http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php? ... a7432b61dd

Mielenkiintoisia rikosjuttuja "oikean elämän vampyyreista". Tai ainakin yksilöistä, jotka luulevat olevansa verenimijöitä - tai niiden piirittämiä.

Myös D&D sekä V:tM pariin otteeseen mainittu. Säikeessä myös roolipelaaja (kuka tunnistaa?).

Harmillisesti loppuu kun oltaisiin siirrytty pikkuhiljaa ihmissusiin!
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo


Paluu White Wolf

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php