Cthulhu avaruudessa

Mainion kauhumaailman keskustelualue. Sekä alkuperäinen että d20 versio

Valvojat: Thaumiel_Nerub, EvilJänis

Cthulhu avaruudessa

ViestiKirjoittaja Miihkali » 21 Tammi 2017, 18:40

Jos olet meikäläisen peliporukassa, niin älä lue tätä lankaa, jos haluat juonen tulevan yllätyksenä sitten kun tätä pelataan.

Minulla on jo pitkään pyörinyt mielessä kovaa scifiä edustava Cthulhu-seikkailu. Olen tätä ideaa mainostanut ja koettanut kysellä ideoita Yog-Shothoth.comissa ja Redditissä, mutta kysellään nyt vielä täälläkin. Tässä linkit mainittuihin keskusteluihin, jos sattuu kiinnostamaan:

https://www.reddit.com/r/callofcthulhu/ ... ter_space/
http://www.yog-sothoth.com/topic/24812- ... the-space/

Juoni minulla on selvillä, melko yksityiskohtaisestikin. Luotain huomaa, että Jupiterin kuussa Callistossa on merkkejä muinaisesta sivilisaatiosta. Maapallolla varustetaan retkikunta, johon kuuluu ammattiavaruusmiesten lisäksi tiedemiehiä (pelaajahahmot). Sitten lähdetään matkaan, mutta asiaa mutkistaa aluksen kapteenin outo käytös. Pelaajathan eivät sitä tiedä, mutta yksi suurrodun edustajista on vaihtanut mieliä kapun kanssa. Callistossa nimittäin on valtava muinainen avaruusasema, jonka avulla suurrotu voi valloittaa nykypäivän maapallon. Tarkoitus ei suinkaan ole tehdä tieteellistä tutkimusta - tarkoituksena on kunnostaa kyseinen avaruusasema!

Visiona on, että scifi olisi mahdollisimman kovaa. Päivämäärä olisi ehkä noin 2050-luku. Ei keinotekoista painovoimaa, ei sädepyssyjä, ei valoa nopeampaa matkustamista. Avaruusmatka Jupiterin järjestelmään kestää kuukausia, ehkä jopa vuosia. Pelaajat ovat ensimmäisiä ihmisiä aurinkokunnan ulko-osissa. Marsissa on ehkä käyty, mutta siellä ei todellakaan mitään sen isompia tukikohtia. Varsinkaan avaruusalus ei kesken matkan pysty pysähtymään tai muuttamaan suuntaa. Toisin sanoen pelaajat on lukittu hyvin pitkäksi aikaa avaruusalukseen. Tietenkin ilmalukosta pääsee ulos suorittamaan huoltotehtäviä, mutta olennaista on, että avaruus on kylmä ja yksinäinen paikka. Siellä ei tule vastaan sen enempää muita ihmisiä kuin alieneitakaan. Tämä on kuitenkin ongelmallista pelisisällön kannalta. Avaruusaluksen arki kun on kuolettavan tylsää ja yksitoikkoista.

Minusta jokaisessa hyvässä Cthulhu-seikkailussa pitäisi olla paljon tutkimusta. Mysteeri ratkottavaksi ja johtolankoja löydettäväksi. Mutta mitä mysteereitä siellä avaruusaluksessa oikein voisi olla? Niiden olisi jotenkin hyvä liittyä pääjuoneen, en halua, että tässä maailmassa mythosta tunkee ovista ja ikkunoista. Toisaalta olisi kuitenkin hyvä, jos juttu jakautuisi useaan pienempään keissiin, joka toisaalta kehittelisi tarinaa loppuhuipennusta kohti ja toisaalta tarjoaisi pelaajille puuhaa matkan ajaksi. Mysteerien välissä voisi sitten käydä psykiatrilla (kyllä, aluksessa on sellainen!) ja lukea kiellettyjä kirjoja.
Did you deem yourself strong, because you were able to twist the heads off civilized folk, poor weaklings with muscles like rotten string?
Avatar
Miihkali
 
Viestit: 593
Liittynyt: 05 Joulu 2010, 23:46

Re: Cthulhu avaruudessa

ViestiKirjoittaja Noppamaagi » 22 Tammi 2017, 01:03

Todella hyvä ja jännä tarinan alku. Aluksessa on ilmeisesti aika paljon porukkaa. Heitän jotain irto ideoita. Ei ole pakko käyttää :)

Joku miehistön jäsen voisi esimerkiksi olla normaalia vetäytyvämpi. Suljetussa ympäristössä syntyy tällaista oikeastikin. Hermot menevät kireälle jne. No mutta tämä henkilö voisi kysyttäessä väittää, että aluksen ulkopuolella on joku tai jokin. Rungon läpi kuuluu naputusta tai ikkunasta näkyi joku hahmo. Onko totta vai ei, jääköön pelinjohtajan päätettäväksi, mutta huolestuttavaa se ainakin olisi. Ehkä se olikin vain tuon hahmon päässä koko juttu. Ainakin pelaajille voisi tulla syy tutkia aluksen ulkopuolta avaruuspuvuissa ja sehän on jännää puuhaa. Miten hullu reagoi, kun vihaiset hahmot tulevat kertomaan, että tyhjää teetätit ylimääräistä senkin hullu? Possessoidulle kapulle varmaan sopii hyvin kaikki, mikä vie liian huomion pois hänestä.

Sabotaasiyritys saattaa olla ehkä liian kliseemäinen, mutta voisihan se toimiakin. Ehkä joku npc jotain muuta kautta tietää jotain suurista muinaisista ja etsii keinoa estää tehtävän onnistuminen. Pelkkä fanaatikko olisi ehkä tylsä hahmo, mutta jos hän koettaa toimia salavihkaisesti, eikä vain isolla pommilla räjäytä koko alusta mäsäksi. Silloinhan hän kuolisi itsekin. Mukana on varmaan laskeutuja, jolla päästään tutkimaan kuuta. Ehkä hän sabotoikin sen... Pelaajahahmoja varmaan harmittaa tuo. Mutta npc ei saa paljastaa liikaa sitä varsinaista juonta. Hänellä voisi olla joku hyvä peitetarina. Toinen sabotaasikeino voisi olla ruokamyrkytysbakteerien ruiskuttaminen avaruusruokaan injektioneulalla. Lääkärin varusteista on pöllitty neula ja ruisku. Ripuloiva miehistö ei voi suorittaa tehtävää tai niin hän ainakin kuvittelee. Ehkä hänen pitää improvisoida sopiva sabotaasi jäämättä kiinni.
Sua gobliinit kyttää ansoineen, sua peikot ajaa satimeen...
Avatar
Noppamaagi
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1334
Liittynyt: 18 Loka 2005, 12:20

Re: Cthulhu avaruudessa

ViestiKirjoittaja Sam! » 25 Tammi 2017, 01:00

Eikös näitä pitkiä avaruusmatkoja ole kaavailtu tehtäväksi tietokoneohjauksella miehistön ollessa horroksessa? Tylsä matkanteko ohitetaan siis hetkessä.

Mutta niitä ideoita:
- tietokone herättää horroksessa olevan miehistön kesken matkanteon jonkin ilmenneen ongelman vuoksi
- Callistosta tulee radiosignaali, jota hahmot voivat sitten analysoida, kenties saada toisenkin radioviestin ja ehkä lähettää itsekin jonkin viestin ja päätyä siten epämääräiseen kommunikaatioon tuntemattoman lähettäjän kanssa
- hahmot alkavat saada päänsärkyjä, huimauskohtauksia ja outoja näkyjä (tai outoja unia, jos ovat horroksessa)
- avaruusaluksen tietokoneesta löytyy joitakin johtolankoja suurrodun suunnitelmista maailman valloittamiseksi

Tuo näkyjen käyttäminen on tarvittaessa melkoinen mielennyrjäyttäjä, kun hahmot voivat ensin nähdä näkyjä heräämisen jälkeen mutta myöhemmin nähdä näkyjä siitä, että ovat edelleen horroksessa. Siinä sitten pelaajat yrittävät selvittää, että mikä tässä kampanjassa on lopulta totta ja mikä ei.
Osta Pyöreän pöydän ritarit - roolipeli sankaruudesta
Blogini tarinankerronnasta: Mythopoeia
Sam!
 
Viestit: 731
Liittynyt: 09 Joulu 2004, 18:33
Paikkakunta: Teuva

Re: Cthulhu avaruudessa

ViestiKirjoittaja Miihkali » 25 Tammi 2017, 11:10

Hienoja ideoita molemmilla, kiitos paljon! Käytän varmasti useampaakin noista!

Horroksesta en ole varma. Sitä on tosiaan ehdoteltu ja jotain tutkimustakin on aiheesta tehty, mutta käsittääkseni tällä hetkellä ei vielä ole varmuutta siitä, onko se oikeasti mahdollista. Tai jos onkin, onko se realistinen vaihtoehto 2050-luvulla. Jos käyttäisin horrosta, tekisin varmaan niin, että aluksen miehistö on hereillä koko matkan, mutta tiedemiesten (=pelaajien) on tarkoitus herätä vasta perillä. Joku tietenkin herättää heidät jo matkalla, kun huolestuu kapteenin käytöksestä. Tosin tuo matkalla ilmennyt ongelmakaan ei ole huono vaihtoehto.

Hallusinaatiot ja kajahtanut matkustaja on hyvä idea. Ajattelin, että hahmot joutuisivat joka kuukausi heittämään aluksessa kuntoa ja mielenterveyttä. Epäonnistuneella heitolla molemmat laskisivat. Tämä kuvaisi painottomuuden/liikkumattomuuden ja toisaalta jatkuvan eristyksen/yksinäisyyden vaikutuksia. Näyt voisi sitoa kuukausittaisiin mielenterveyden menetyksiin. Näin pelaajat (sen enempää kuin hahmotkaan) eivät voisi olla varmoja, mikä oikein johtuukaan mistä.
Did you deem yourself strong, because you were able to twist the heads off civilized folk, poor weaklings with muscles like rotten string?
Avatar
Miihkali
 
Viestit: 593
Liittynyt: 05 Joulu 2010, 23:46

Re: Cthulhu avaruudessa

ViestiKirjoittaja Noppamaagi » 25 Tammi 2017, 17:34

Vielä yksi idea tuli mieleen. Matkalla voisi olla pieni sivutehtävä. Sama aluksen lähettänyt yritys olisi tietysti tutkinut avaruutta aikaisemminkin ja lähettänyt luotaimia ja muuta. Eihän ison aluksen teknologia tyhjästä ole tullut. No ehkä aluksen lentorata olisi suunniteltu siten, että olisi mahdollista kohdata saman (tai jonkun muun) yhtiön/valtion/laitoksen mykistynyt avaruusluotain. Tehtävä voisi olla hieman kiperä ja ajelehtivan luotaimen vian selvitys olla oma tehtävänsä, mikäli hahmoissa on teknistä osaamista. Pelaajat varmaan ajattelevat heti, että avaruusluotaimessa piilee suuria juonenkäänteitä. Ehkä on ehkä ei. PJ taas päättää tämän :)
Sua gobliinit kyttää ansoineen, sua peikot ajaa satimeen...
Avatar
Noppamaagi
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1334
Liittynyt: 18 Loka 2005, 12:20

Re: Cthulhu avaruudessa

ViestiKirjoittaja Miihkali » 02 Helmi 2017, 18:57

Siellä perillähän voisi vaikka olla kokonainen avaruusalus, joka on lähetetty aiemmin tutkimaan tapausta. Pelaajille ei vain tätä muistettu mainita.
Did you deem yourself strong, because you were able to twist the heads off civilized folk, poor weaklings with muscles like rotten string?
Avatar
Miihkali
 
Viestit: 593
Liittynyt: 05 Joulu 2010, 23:46

Re: Cthulhu avaruudessa

ViestiKirjoittaja Sam! » 10 Helmi 2017, 00:06

Miihkali kirjoitti:Siellä perillähän voisi vaikka olla kokonainen avaruusalus, joka on lähetetty aiemmin tutkimaan tapausta. Pelaajille ei vain tätä muistettu mainita.


Tai miksei vaikkapa edellisen tutkimusryhmän alus paluumatkalla. Siitä voi repiä kaikenlaista mielenkiintoista:
- tutkimusryhmä ei päästä hahmoja alukselleen, vaan kommunikoi ainoastaan radion kautta
- tutkimusryhmän alus tekee paluumatkaansa autopilotilla, itse alus on autio
- tutkimusryhmä lähettää hahmoille käyttämiään tutkimusvälineitä, joissa on kaikenlaista tutkittavaa aineistoa
- tutkimusryhmä on sekopäitä, jotka yrittävät kolaroida hahmojen aluksen kanssa (tietysti pysäyttääkseen suurrodun suunnitelmat)
Osta Pyöreän pöydän ritarit - roolipeli sankaruudesta
Blogini tarinankerronnasta: Mythopoeia
Sam!
 
Viestit: 731
Liittynyt: 09 Joulu 2004, 18:33
Paikkakunta: Teuva

Re: Cthulhu avaruudessa

ViestiKirjoittaja Miihkali » 10 Helmi 2017, 11:01

Sam! kirjoitti:- tutkimusryhmä on sekopäitä, jotka yrittävät kolaroida hahmojen aluksen kanssa (tietysti pysäyttääkseen suurrodun suunnitelmat)


Tykkään tästä vaihtoehdosta! Vähän säpinää seikkailuun.
Did you deem yourself strong, because you were able to twist the heads off civilized folk, poor weaklings with muscles like rotten string?
Avatar
Miihkali
 
Viestit: 593
Liittynyt: 05 Joulu 2010, 23:46

Re: Cthulhu avaruudessa

ViestiKirjoittaja Noppamaagi » 10 Helmi 2017, 18:03

Paluumatkallahan se ei voi missään nimessä olla. Planeettojen väliä ei lennetä suoraa viivaa ja jos edes yksi pelaaja on vähääkään perillä yhtään mistään, niin hän älähtää. Alus voi kyllä olla vaikkapa hyvin soikealla kiertoradalla Jupiterin ympäri ja radan optimikohdassa käyttää moottoria niin, että pelaajien ja heidän alusten radat leikkaavat.
Sua gobliinit kyttää ansoineen, sua peikot ajaa satimeen...
Avatar
Noppamaagi
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1334
Liittynyt: 18 Loka 2005, 12:20

Re: Cthulhu avaruudessa

ViestiKirjoittaja Miihkali » 11 Helmi 2017, 10:31

Noppamaagi kirjoitti:Paluumatkallahan se ei voi missään nimessä olla. Planeettojen väliä ei lennetä suoraa viivaa ja jos edes yksi pelaaja on vähääkään perillä yhtään mistään, niin hän älähtää. Alus voi kyllä olla vaikkapa hyvin soikealla kiertoradalla Jupiterin ympäri ja radan optimikohdassa käyttää moottoria niin, että pelaajien ja heidän alusten radat leikkaavat.


Olin ajatellut, että se alus olisi laskeutunut ja sitten sen miehistö yrittäisi listiä pelaajat lähitaistelussa kun nämä saapuvat paikalle, mutta tuohan on paljon parempi idea! Tuota käytän varmasti!

Ideasta tulee itse asiassa vähän mieleen Carpenterin The Thingin alku.
Did you deem yourself strong, because you were able to twist the heads off civilized folk, poor weaklings with muscles like rotten string?
Avatar
Miihkali
 
Viestit: 593
Liittynyt: 05 Joulu 2010, 23:46


Paluu Call of Cthulhu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php