Fallout 3 pöytäpeliksi

Roolipelit tuhon jälkeen

Valvojat: Thaumiel_Nerub, Locku

Fallout 3 pöytäpeliksi

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 27 Tammi 2012, 07:48

Skyrim pienellä tauolla, Fallout 3 peluussa. Inspiroiva peli joten aloin konvertoimaan sitä pöytäpeliksi. Jonkun verran joutuu systeemiä tweakkaamaan, että saa pöytäpeliystävällisemmäksi, mutta aika hyvin on puhtaaksikirjoitusta vailla. Maailmaa en kirjoita, vaan säännöt. Eilen aloitin ja jotain 50% on jo valmiina.

Toki voisin ottaa minkä tahansa pelin ja vain tehdä siitä post-apon, mutta tämä on miellyttävä projekti.

% systeemiä käyttää. Hahmon statsit on x10 ja % (eli voimakkuus 6 x 10 = 60%). Hahmonkehitys valmiina jo pelistä, kuten taitolistat ja perksit yms. Varustelista pitää copypastata, kuten skillit ja perkit yms.

Damage pitää vain muuttaa pöytäystävällisemmäksi. Varmaan perus vahinko on D + damagemuutos yksinkertaistetulla Fallout kaavalla. Osumakohdat ja kokonaisosumapisteet toki. Jos vaikka kädestä loppuu hiparit se on "rikki", mutta hahmo ei kuole jos kokonaishipareita on jäljellä vielä. Armorit kokonaisuudessa sitten päätä lukuunottmatta sama. Eli suoja X antaa 10 armoria, se on sitten koko kehossa. Ei tarvi erikseen miettiä käsien ja torson pisteitä.

Yksi mitä olen miettinyt, miten varusteiden kuluminen ja korjaaminen. Korjaaminen vissiin ihan heitolla, että saako kahdesta tehtyä ehjemmän, mutta miten sitä kulumista seuraa, se on eri asia taasen.

Jossain netissä taitaakin olla jo Fallout käännetty pöytäpeliksi, mutta tässä on lähinnä se juju, että itse tein :D Kivaa askartelua ja nopeasti näyttää tekstiä tulevan, eli ei edes syö aikaa tämä yhtään. Eri asia on, että onko joku tehnyt tämän paremmin tai vaikkapa toimisiko Savage Worlds tähän tms. Työn alla on myös post-apo YDIN, mutta tämä on tällainen... sama kuin tekisi helpon sudokun. Yksinkertainen aivojumppa. Ja nopeasti valmis. Kuten helppo sudoku.

En edes ajatellut pistää tätä jakoon, mutta toisaalta kun se on kirjoitettu, mikä ettei. Kait sen plokiini pistän ihmeteltäväksi. Google docsiin tai saitteihin tms.

Pitäisi keksiä, mikä on hyvä paikka hostata omia filuja. Kun Joku Mediafire tms hukkasi aikanaan kaikki lataamani jutut ja blogissani oli kuoleita linkkejä murrr. Jos googlella olisi joku hyvä jakopalvelu, se olisi kiva. Pitää tuohon docseihin tutustua, olisiko sen kautta hyvä, kun muutenkin googlen palveluita käytän (G+, gmail, sites).
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo

Fallout 3 pöytäpeliksi

ViestiKirjoittaja Nuurori » 27 Tammi 2012, 16:08

Todennäköisesti kaikessa joku on aina parempi, mutta kun ite tekee, saa tehä just sellasta ku haluaa, ja ite tekeminen on tosiaan kivaa, joskin mä kyllä koen jossain määrin välttämättömäksi tilauksen sille lopputuotteelle. Muuten se tuntuu vähän turhalta hommalta. Toki aika pitkälti riittää että esim. omassa porukassa sitten pelaillaan.
Avatar
Nuurori
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1339
Liittynyt: 07 Loka 2009, 21:44

ViestiKirjoittaja Noppamaagi » 27 Tammi 2012, 16:13

Tarkoitatko roolipeliä, vai miniatyyritaktikointia?

Minä itse ottaisin tietenkin itsestäänselvyytenä Spacemasterilla koko homman :) Toiset ovat vetäneet suoraan Gurpsilla.

Tietenkin jos se meininki on oman kokonaisuuden luominen, ennemmin kuin pelkkä kampanjan vetäminen, niin sitten on eri juttu.

edit. Miksi tuli dejavuu ja siitä dejavuusta uusi dejavuu? Nyt on tämä keskustelu kyllä käyty ennenkin :?
Sua gobliinit kyttää ansoineen, sua peikot ajaa satimeen...
Avatar
Noppamaagi
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1334
Liittynyt: 18 Loka 2005, 12:20

ViestiKirjoittaja jade » 04 Helmi 2012, 22:57

KANNATETAAN! omia postapocalyptisiä pelejä on pelattu mutta tuosta kun saisi kirjan niin olisin onnellinen.
Dexini on miinuksella.
Avatar
jade
 
Viestit: 126
Liittynyt: 30 Marras 2009, 17:41
Paikkakunta: Tampere


Paluu Post-Apocalypse

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php