Ropecon 2017 suunnitelmia

Yleinen pelisysteemeistä riippumaton keskustelu

Valvojat: Thaumiel_Nerub, vader

Ropecon 2017 suunnitelmia

ViestiKirjoittaja Sam! » 13 Heinä 2017, 23:09

Mitenkäs tämän foorumin väki, oletteko menossa tänä vuonna Ropeconiin? Sehän järjestetään nyt toista kertaa Helsingin Messukeskuksessa.

Itse olen menossa sekä pitämään puheohjelmaa että vetämään peliä. Tarkoitus on näiden ohella ehtiä aiempien vuosien tapaan pääasiassa pelaamaan uusia pelejä, koska luentoja voi kyllä kuunnella jälkikäteen YouTubestakin. Viime vuosi jäi välistä, joten kyseessä on ensimmäinen Messukeskuksen reissu minulle. Mielenkiintoista nähdä, miten Ropecon on kotiutunut uusiin puitteisiin.

Matkajärjestelyt ovat vielä pahasti kesken. Toivottavasti majoituskysymykset ratkeavat parhain päin tässä kohdakkoin.
Osta Pyöreän pöydän ritarit - roolipeli sankaruudesta
Blogini tarinankerronnasta: Mythopoeia
Sam!
 
Viestit: 731
Liittynyt: 09 Joulu 2004, 18:33
Paikkakunta: Teuva

Re: Ropecon 2017 suunnitelmia

ViestiKirjoittaja ropsis » 14 Heinä 2017, 08:24

Viimekerrasta on "muutama vuosi", joskus Paasitornissa viimeksi käynyt...eli jos nyt kävisi heti uudestaan toteamassa tilanteen.
Lähinnä sitä kirpparia ja muutamaa uudempaa tuotetta meinasin metsästää. Luennoissa ole kuin pari tarpeeksi kiinnostavaa, mutta ajoittuvat niin että päiväretken tekijänä en kerkeä kuuntelemaan. Pelejä tuskin tulee pelattua, jos panostaisi muuten antisosialisoimiseen ja murjottamiseen.
ropsis
 
Viestit: 11
Liittynyt: 08 Marras 2011, 17:11

Re: Ropecon 2017 suunnitelmia

ViestiKirjoittaja jonkka » 15 Heinä 2017, 14:02

Valitettavasti ei voi kun ajankohta sattuu samaan aikaan toisen rakkaan (lue: vuoden kohokohdan) harrastuksen kanssa.
jonkka
 
Viestit: 26
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 18:46

Re: Ropecon 2017 suunnitelmia

ViestiKirjoittaja Fenris » 16 Heinä 2017, 18:26

Vähän vapaaehtoistyötä ja sitten perinteistä luennoilla käymistä.

Jossain vaiheessa olisi myös tarkoitus päästä pelaamaan pöytäroolipelejä. Saa taas nähdä pääsekö niihin itseään kiinnostaviin peleihin?

Mielenkiinnolla odotan miten messukeskuksessa tänä vuonna on varauduttu tapahtumaan? Viime vuonnahan suurin osa kahviloista, baareista yms. paikoista oli kiinni. Ehkä ajattelivat, että tapahtuma on "lastentapahtuma". Hotellin baarissa olikin sitten jonoa ja täyttä. Osa oluistakin loppui jo lauantaina.

Täytyy sanoa, että onhan Messukeskus paikkana erilainen kuin Dipoli, mutta nyt ainakin tilanahtaus vähenee ja löytyyhän sieltäkin niitä pieniä seminaarihuoneita, jos haluaa tiukkaa tunnelmaa.

Maanantaina tapahtuma jatkuu vielä Otaniemen kaatajaisissa.

Itselleni ehkä kaikista suurin anti on itse vapaaehtoistyö. Nykyisessä konsumerismin kyllästämässä yhteiskunnassa on entistä tärkeämpää tehdä vapaaehtoistyötä.
Fenris
 
Viestit: 18
Liittynyt: 13 Elo 2016, 14:44

Re: Ropecon 2017 suunnitelmia

ViestiKirjoittaja Nuurori » 16 Heinä 2017, 23:43

Viime vuosi jäi väliin, ja voipi olla, että tämäkin jää, saa nyt nähdä. Riippuu ihan erakoitumisen kehittymisestä. Periaatteessa niihin aikoihin pitäisi tulla sinnepäin muutenkin, mutta salaa toivon, että sekin meno peruuntuu, ja sitäpaitsi siinä on muutenkin viikko eroa ropeconiin, joten ei sitä taida voida muutenkaan mitenkään integroida. Mutta siis, informaatioarvo tällä viestillä lienee aika vähäinen. Ongelma on samanlainen, kuin kaverilta tullut kutsu syömään mansikkakakkua niin, ettei jaksa lähteä. Olisi parempi, kun ei olisi tullut kutsua.
Avatar
Nuurori
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1339
Liittynyt: 07 Loka 2009, 21:44

Re: Ropecon 2017 suunnitelmia

ViestiKirjoittaja Sam! » 20 Heinä 2017, 19:46

Fenris kirjoitti:Jossain vaiheessa olisi myös tarkoitus päästä pelaamaan pöytäroolipelejä. Saa taas nähdä pääsekö niihin itseään kiinnostaviin peleihin?


Pöytäpeleihin ilmoittautuminenhan on kovasti uudistunut viime vuosien aikana. Kiinnostavaa nähdä, miten systeemi toimii. Kuten sanottu, minun pitäisi päästä näkemään sitä sekä pelinjohtajan että pelaajan näkökulmasta.

Fenris kirjoitti:Itselleni ehkä kaikista suurin anti on itse vapaaehtoistyö. Nykyisessä konsumerismin kyllästämässä yhteiskunnassa on entistä tärkeämpää tehdä vapaaehtoistyötä.


Itselläni taas on ollut tavoitteena, etten joutuisi maksamaan sisäänpääsymaksua. Kaikenlaista puheohjelmaa ja pelinjohtamista on siis tullut tehtyä vuosien varrella. Toisaalta kyllähän niitä maksaviakin asiakkaita tarvitaan, jotta tapahtumaa voidaan järjestää jatkossakin. Eikös viime vuodelta tullut taloudellisesti takkiin? Muistelen lukeneeni sellaista Ropeconin blogista.
Osta Pyöreän pöydän ritarit - roolipeli sankaruudesta
Blogini tarinankerronnasta: Mythopoeia
Sam!
 
Viestit: 731
Liittynyt: 09 Joulu 2004, 18:33
Paikkakunta: Teuva

Re: Ropecon 2017 suunnitelmia

ViestiKirjoittaja Miihkali » 26 Heinä 2017, 20:48

Itsellänikin oli tarkoitus tulla tänä vuonna, mutta sukulaisen häät sattuivat samalle viikonlopulle. Ensi vuonna sitten uudestaan. Mukavaa viikonloppua niille, jotka ovat Ropeconiin menossa. Ja miksei toki muillekin.
Did you deem yourself strong, because you were able to twist the heads off civilized folk, poor weaklings with muscles like rotten string?
Avatar
Miihkali
 
Viestit: 593
Liittynyt: 05 Joulu 2010, 23:46

Re: Ropecon 2017 suunnitelmia

ViestiKirjoittaja Miihkali » 03 Elo 2017, 19:40

Mitenkäs Conit sujuivat? Entä onko WorldConiin menijöitä?
Did you deem yourself strong, because you were able to twist the heads off civilized folk, poor weaklings with muscles like rotten string?
Avatar
Miihkali
 
Viestit: 593
Liittynyt: 05 Joulu 2010, 23:46

Re: Ropecon 2017 suunnitelmia

ViestiKirjoittaja Fenris » 05 Elo 2017, 19:51

Ensinnäkin kiitos kaikille, jotka tekivät ropeconia ja kiitos myös niille, jotka sinne osallistuivat maksavina asiakkaina.

Ropecon oli nyt paremmin sopeutunut messukeskukseen ja tekniikkakin pelasi paremmin. Ravintola Terra Novasta ei tällä kertaa loppuneet juomat. Vapaaehtoiset uurastivat entiseen malliin kiitettävästi.

Kun taas tarkastelee tapahtumaa kävijän näkökulmasta, niin aika ikävältä näyttää. Kun aikaisemmin on ollut suorastaan runsaudenpulaa tapahtumista, niin tänä vuonna oli välillä vaikea keksiä mihin sitä oikein menisi. Toki voi olla, että tapahtumassa on järjestetty jotain eeppisen tason larppeja, mutta kun kyseinen skene ei kiinnosta. Jos muut kävijät ovat kokeneet tapahtuman muuttuneen samalla tavalla, niin se ei lupaa hyvää. Olen käsittänyt, että vuosi 2016 oli tappiollinen ja vuosi 2017 ei yleisömäärän puolesta tainnut mennä yhtään paremmin.

Messukeskus on kallis paikka ja yleensä siellä on maksajina yritykset. Ehkä kannattaisi harkita jotain muuta paikkaa tapahtuman järjestämiseen, jopa siinä tapauksessa, että yleisömäärää joudutaan rajaamaan. En myöskään ymmärrä miksi alueella on edelleenkin auki vain yksi anniskeluoikeuksilla varustettu ravintola ja kun kysymys on messukeskuksen hotelliravintolasta, niin hintatasokin on aika suolainen. Kyseinen paikka toimii varsinkin iltaisin kapasiteettinsa ylärajoilla ja yleisöä valuu Kallion kapakoihin sekä hotellihuoneisiin. Toisaalta tungos tuo tilaan välillä jopa Keltsumaista tunnelmaa.

Olen osallistunut erilaisiin tapahtumiin 90-luvulta lähtien sekä palkattuna työntekijänä että vapaaehtoisena ja ymmärrän, että tilaisuudet on usein sellaista hallitua kaaosta. En käsitä miksi työntekijöiden taukotila on sellaisessa kuosissa kuin se on. Pöydät on saastaisia, tilassa vain yksi jääkaappi (800 vapaaehtoista), tarjoiluna on puoli laatikollista irtokarkkeja kahden tunnin välein ja tilaa käytettiin nukkumistilana kielloista huolimatta. Kahvin saaminen on mielestäni perusedellytys ja edes siihen ei ajoittain pystytty. Tilasta vastuussa olevia vapaaehtoisia ei juuri näkynyt. Kannattaisiko tässäkin siirtyä siihen, että työntekijöille tarjottaisiin omakustannus hintaan esim. eurolla sämpylöitä. Varsinkin kun omia ei eväitä ei voi jääkaappiin käytännössä viedä. Tauolla kun mielellään nauttisi jotain muutakin kuin vesijohtovettä ja yhden sulaneen irtokarkin. Maanantaina järjestettäviin vapaaehtoisten kaatoon voisi olla myös ilmoittautuminen, näin voitaisiin määrittää kuinka paljon ruokaa laitetaan. Tänä vuonna osa jäi kokonaan ilman ruokaa. Ruoka sinällänsä oli erittäin hyvää.
Fenris
 
Viestit: 18
Liittynyt: 13 Elo 2016, 14:44

Re: Ropecon 2017 suunnitelmia

ViestiKirjoittaja Sam! » 09 Elo 2017, 00:00

Miihkali kirjoitti:Mitenkäs Conit sujuivat?


Ihan mukavasti, kiitos kysymästä. Vedin pari luentoa, yhden pöytäpelin, osallistuin pelaajana kolmeen ropeen ja kävin testaamassa Battletechiä. Aika kiireistä siis oli, enkä ehtinytkään nähdä tuttuja niin paljon kuin olisi voinut. Ei mitään tajunnanräjäyttäviä kokemuksia, mutta kokonaisuutena jäi hyvä mieli. Messukeskus on paikkana erinomainen. Kiinnostuneet voivat lukea tarkemmin blogistani. Koostin myös jonkinlaisen selonteon Roolipelitiedotukseen, jonka artikkelista löytyy lisää linkkejä muiden henkilökohtaisiin conikokemuksiin.
Osta Pyöreän pöydän ritarit - roolipeli sankaruudesta
Blogini tarinankerronnasta: Mythopoeia
Sam!
 
Viestit: 731
Liittynyt: 09 Joulu 2004, 18:33
Paikkakunta: Teuva


Paluu Yleistä roolipelaamisesta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php