Artikkelikilpailun äänestys: roolipelikategoria

Roolipelit.net tiedottaa

Valvoja: Thaumiel_Nerub

Paras roolipeliaiheinen artikkeli

Äänestys päättyi 10 Elo 2007, 08:21

Pelon ja rakkauden lapset
4
13%
Taivas putoaa
1
3%
Nukkujan lahtaaminen
0
Ei ääniä
Mongolien matkassa keskiajalla, historiantutkimus pelinjohtajan apuna
8
26%
Conklaavi reportaasi: Korttipelien ja figuurisotien Feeniks
0
Ei ääniä
Arvostelu: Living Greyhawk Gazetteer
0
Ei ääniä
Arvostelu: Dungeon Master's Guide 3.5
0
Ei ääniä
Arvostelu: Complete Adventurer
1
3%
Arvostelu: Over the edge, second edition
1
3%
Arvostelu: Unknown Armies 2. Laitos
0
Ei ääniä
Arvostelu: Ruins of Intrigue
0
Ei ääniä
Arvostelu: Menneisyyden varjot
1
3%
Enemmän kuin tuhat sanaa
0
Ei ääniä
Esittelyssä Gary Gygax
0
Ei ääniä
Elävöitä hahmoasi – Ohjeita hahmon syventämiseen
15
48%
 
Ääniä yhteensä : 31

ViestiKirjoittaja Gekkonen » 23 Elo 2007, 15:19

Hyvä hyvä Locku, vaikka minä onnittelinkin jo toista kautta heti kun tulokset olivat selvillä.

Muttas jottas, näinkin törkeästi OFF-Topicina, tämänkaltainen kilpailu, mutta keskittyneenä proosamuotoisiin tarinoihin, saa ainakin minulta kannatusta. Itse olisin enemmän kuin halukas lukemaan muiden hengentuotteita. Siis, muitakin kuin näitä artikkeleita. Oman lokemukseni mukaan roolipelaajissa on melkoisen paljon näitä, jotka kirjoittelevat. Jonkinlainen kisa mielenkiintoisimmasta roolipelikertaan perustuvasta tarinasta olisi poikaa. Eihän siinä ole mahdollisuuksia tarkistaa, mitkä oikeasti perustuvat pelikertaan ja mitkä eivät, mutta yhtä kaikki tarinoita tulisi joka tapauksessa varmasti, ja me lukijat olisimme enemmän kuin tyytyväisiä.
"Mitä muuta sinulla muka on, kuin aikaa?"
"Ajattelemista. Se käy työstä, kun on näin älykäs."
Avatar
Gekkonen
 
Viestit: 397
Liittynyt: 19 Loka 2004, 16:22

ViestiKirjoittaja Sam! » 29 Elo 2007, 22:57

Gekkonen kirjoitti:Muttas jottas, näinkin törkeästi OFF-Topicina, tämänkaltainen kilpailu, mutta keskittyneenä proosamuotoisiin tarinoihin, saa ainakin minulta kannatusta. Itse olisin enemmän kuin halukas lukemaan muiden hengentuotteita.


Perinteitä kunnioittaen minun pitää taas lukita sarvet Gekkosen kanssa. Proosakilpailu ei nimittäin nähdäkseni ole roolipelitoimintaa, ei edes etäisesti. Ei pidä sekoittaa resursseja ja sisällöntuottamista. Netissä on monia muita proosan kirjoittamisen ympärille muodostuneita yhteisöjä, joissa on tuommoisia kilpailuja.

Kompromissin hengessä totean, että se olisi ihan jees, että joku jäljittäisi yhden tuommoisen proosakilpailun netistä (tai muualta) ja tulisi sitten tänne haastamaan meitä roolipelaajia osallistumaan.
Sam!
 
Viestit: 731
Liittynyt: 09 Joulu 2004, 18:33
Paikkakunta: Teuva

ViestiKirjoittaja Gekkonen » 30 Elo 2007, 18:15

Heh heh, olen varma että jokainen odotti tätä. Minun on siis pakko vastata odotuksiin ja perustella kantani tuttuun ja jääräpäiseen tapaani.

Tuota samaa minulle sanottiin Roolipelaajan keskusteluosiossa, ja olen yhtä ymmälläni heidän vastauksestaan kuin Sam!inkin vastauksesta. Millä perusteella tarinankerronta ei liity roolipelaamiseen? Eikö roolipelaaminen ole juuri sitä itseään; tarinan iskentää porukalla? Jopa sinä, Sam, siihen jossakin kohtaa muistaakseni vetosit. Minun mielestäni tarinan kertomisen erottaminen roolipelistä on vähän sama kuin sanoisi, etteivät veitsi ja haarukka kuulu yhteen. Eiväthän ne ole sama asia, mutta kumpikin liittyy toisiinsa. Ilman tarinankerrontaa ei olisi roolipelejä, ja ainakin minun tapauksessani ilman roolipelejä en olisi ikinä kirjoittanut yhtäkään niistä 14 romaanista ja lukuisasta novellista, joita olen maailmaan pukannut. Lisäksi, roolipelaajien keskuudessa tiedän kokemuksesta olevan runsaasti kirjoittajia, joita pelaaminen improvisoi yhä uudelleen ja uudelleen. En siis näe, millä perusteella näitä hengentuotteita ei voisi roolipeliyhteisössä jakaa. Eiväthän ne ole sama asia, mutta ainakin minun mielikuvitustani toisten pelikokemukset, niihin perustuvat tarinat ja ylipäätään aihepiiriin sopivat tarinat ruokkivat.

Kuten tässäkin kilpailussa, voisi novellikilpailussakin jakaa kategoriat vaikkapa fantasiaan, sccifiin ja nykyaikaan tai jotakin muuta sellaista.

Roolipelaamisen erottaminen kaikesta siihen liittyvästä oheistoiminnasta ja hauskanpidosta on turhaa erikoistamista ja syö ikävästi yhteisömme julkisuuskuvaa. Emmekö me olekaan mielikuvituksekkaita, rentoja ja monipuolisia ihmisiä, joista on hauska pelata roolipelejä ja väsätä kaikkea niihin liittyvää? Todellako me olemme vain D&D:n sääntökirjaa Kamasutran asemassa pitäviä friikkejä, joille dee-kaksikymppisten kopina toimii viagran tavoin ja jotka sihisevät pimeissä koloissaan keskellä piiriä ja vääntävät kättä siitä, onko Maunon spot hidden oikeutetusti parempi kuin Eerikin, vaikka Maunon lawful good female woodelfillä onkin vain yksi silmä.
"Mitä muuta sinulla muka on, kuin aikaa?"
"Ajattelemista. Se käy työstä, kun on näin älykäs."
Avatar
Gekkonen
 
Viestit: 397
Liittynyt: 19 Loka 2004, 16:22

ViestiKirjoittaja Sam! » 30 Elo 2007, 19:46

Gekkonen, jatketaan kirjallisuuskeskustelua täällä.
Sam!
 
Viestit: 731
Liittynyt: 09 Joulu 2004, 18:33
Paikkakunta: Teuva

Edellinen

Paluu Tiedotuksia

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php